25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialReportaj la televiziunea belgiană, despre ”Highway to Hell” pentru AC/DC în România

Reportaj la televiziunea belgiană, despre ”Highway to Hell” pentru AC/DC în România

Postul naţional de televiziune belgian RTBF a difuzat duminică un reportaj despre cazul petrecut la punctul vamal Nădlac de la frontiera cu Ungaria, unde mai mulţi angajaţi ai serviciilor vamale au fost sancţionaţi după ce au solicitat bani membrilor convoiului auto ce însoţeşte în turneu grupul australian AC/DC, care a avut recent un concert în România, informează Agerpres.

În luna mai, la venirea în România – aminteşte RTBF – caravana grupului rock australian s-a aflat din nou pe ‘drumul spre iad’ (în engleză ‘Highway to Hell’, parafrazând un hit faimos al trupei australiene), fiind blocată la frontiera română pentru o chestiune privind vinieta auto.

”La Vama Nădlac, angajaţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) le-au cerut membrilor caravanei grupului AC/DC câte 50 de euro pentru fiecare vehicul, în total 2.500 de euro, pentru a-i lăsa să părăsească ţara”, a declarat directoarea CNADNR, Doina Tiron.

Potrivit acesteia, într-o scrisoare adresată CNADNR, membrii echipei ce însoţeşte grupul AC/DC în turneu au reclamat faptul că nu au primit chitanţă pentru suma plătită funcţionarilor de la Vama Nădlac.

În urma anchetei desfăşurate de CNADNR, şefa Agenţiei de control şi încasări de la postul vamal Nădlac, Ildiko Olasz, a fost eliberată din funcţie şi retrogradată în postul de inspector de control, iar patru subordonaţi ai săi implicaţi în acest caz au fost concediaţi.

În urma acestui caz, adaugă sursa citată, a fost creat un număr telefonic special, 1234, pentru reclamarea unor evenimente similare. CNADNR s-a angajat ca o echipă de control să sosească la locul producerii unui astfel de incident în cel mult 30 de minute de la primirea apelului.

Cele mai citite

Toni Kroos pune ghetele în cui. “Gata cu Real, gata cu fotbalul”

Legendarul Toni Kroos a făcut marele anunț. Mijlocașul Realului se retrage din fotbal, după EURO 2024, potrivit spuselor sale. Fotbalistul german Toni Kroos, în vârstă...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă