24.8 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialRegistrul Comertului ar putea fi trecut la Ministerul pentru IMM

Registrul Comertului ar putea fi trecut la Ministerul pentru IMM

Guvernul analizeaza trecerea Oficiului National al Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Ministerul pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri, prin modificarea Legii camerelor de comert, fara ca Oficiul sa mai fie preluat de Camera de Comert si Industrie, varianta discutata anul trecut, anunta Mediafax.

Ministrul pentru IMM , Comert si Mediul de Afaceri, Constantin Nita, a declarat agentiei MEDIAFAX ca a prezentat Guvernului, in sedinta de marti, un memorandum prin care a propus preluarea Oficiului National al Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei.

El a aratat ca este normal ca Oficiul sa fie trecut in gestiunea unui minister care coordoneaza politicile destinate companiilor si mediului de afaceri si a precizat ca transferul va fi posibil prin modificarea Legii camerelor de comert.

"Trecerea Oficiul National al Registrului Comertului la Ministerul pentru IMM va fi analizata in continuare de Guvern", a spus Nita.

Varianta ca Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) sa fie transferat in coordonarea Ministerului pentru IMM a fost discutata de Guvern si in luna februarie, surse oficiale declarand atunci agentiei MEDIAFAX ca raportul de subordonare a institutiei va fi stabilit pe baza unei decizii politice luata in coalitia PDL-PSD.

Anul trecut, in mandatul fostului Guvern, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale a inaintat o propunere legislativa prin care Oficiul National al Registrului Comertului sa treaca din subordinea Ministerului Justitiei in cea a Camerei de Comert si Industrie, varianta in care a functionat pana in 2002.

Potrivit Legii 129/2002, Oficiul National al Registrului Comertului functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei, iar oficiile Registrului Comertului se afla in subordinea ONRC si functioneaza pe linga fiecare tribunal. In cadrul oficiilor Registrului Comertului de pe linga tribunale se afla Birourile unice ca structuri ale oficiilor registrului comertului, la acestea fiind delegati judecatori.

 
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 6 iunie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Joi, 6 iunie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO joi 6 iunie...

De ce rămân profesorii în sistem?

Ilustrație: Marian Avramescu De Ziua educatorului, celebrată în fiecare an la data de 5 iunie, Ligia Deca, ministrul Educației educat la Palatul Cotroceni de...

Iga Swiatek și Jasmine Paolini se vor lupta pentru marele trofeu de la Roland Garros

Tenismena poloneză Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi...
Ultima oră
Pe aceeași temă