21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRebelii libieni susţin că au înconjurat reşedinţa lui Muammar Gaddafi

Rebelii libieni susţin că au înconjurat reşedinţa lui Muammar Gaddafi

Rebelii libieni susţin că au înconjurat reşedinţa lui Muammar Gaddafi din Tripoli şi chiar au pătruns pe una dintre porţi, conform unei surse din cadrul opoziţiei, citată de CNN.

Mahmoud Shammam, ministru al Informaţiilor în cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie, a declarat că şi NATO a atins “anumite ţinte” din cadrul complexului lui Kadhafi.

Conform oficialului citat, rebelii controlează 85 la sută din oraşul Tripoli, informează Mediafax. El a recunoscut că existau informaţii despre arestarea lui Seif al-Islam Gaddafi, deşi acesta a apărut ulterior şi era liber. “Nu ştim dacă a fost arestat şi a evadat. Trebuie să clarificăm aceste lucruri”, a spus Shammam.

Preşedintele rus al Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), Kirsan Iliumjinov, a declarat marţi că liderul libian Muammar Kadhafi i-a spus că se află la Tripoli şi nu intenţionează să părăsească Libia, relatează AFP.

“Sunt viu şi sănătos. Sunt la Tripoli şi nu intenţionez să părăsesc Libia”, i-a spus la telefon colonelul Muammar Gaddafi, a declarat Iliumjinov, citat de agenţia rusă Interfax.

 

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă