16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRCJ Farul - nouă noutăţi pentru un titlu

RCJ Farul – nouă noutăţi pentru un titlu

Moment de sărbătoare la RCJ Farul Constanţa. Conducerea clubului a avut ieri invitaţi de marcă, în frunte cu preşedintele Federaţiei române de rugby, Alin Petrache, şi a prezentat investiţiile făcute la stadionul de pe strada Primăverii, dar şi noul lot de jucători pe care se va baza în sezonul viitor.

Noutăţile sunt numeroase, nu mai puţin de 9 jucători urmând să îmbrace pentru prima dată tricoul Farului. Astfel, juniorii Andrei Raicea, Ion Sărăcilă (linia I), Georgian Burlacu (linia a II-a), Liviu Dumitru (mijlocaş la grămadă) şi Albert Stiopei (treisferturi) au primit şansa de a arăta ce pot în cele trei meciuri rămase până la debutul play-off-ului, iar englezii Sam Hobbs (linia I) şi Ben Toft (treisferturi), plus australianul Eyres Nathan şi georgianul Mamuke Ninidzde (amândoi treisferturi) au fost aduşi ca jucători care pot produce imediat şi pe care se va conta în mod cert şi în lunile august şi septembrie când sunt programate întâlnirile care vor decide câştigătoarea titlului de campioană.

Impresionat de cele găsite la Constanţa, preşedintele FRR a lăudat conducerea, care a finalizat renovarea clubului, jucătorii urmând să aibă condiţii de cazare şi masă mult peste media sportului românesc, şi a admis că dacă toate comunităţile locale ar investi atât în rugby, lucrurile ar sta mult mai bine la acest sport.

„Am jucat de multe ori la Constanţa şi am locuit în aceste camere, dar condiţiile de atunci nu se comparau cu cele de acum. Nu pot decât să felicit echipa managerială pentru ce a făcut la Constanţa şi pentru că face aceste eforturi extraordinare de a readuce Farul pe traseul rugbiului profesionist. Tot judeţul este bine implicat în proiecte de rugby juvenil şi iată că rezultatele se văd şi la clubul fanion”, a spus Alin Petrache.

Preşedintele clubului constănţean, Cristinel Dragomir, a salutat la rându-i finalizarea lucrărilor şi a promis că de la anul şi suporterii se vor bucura de condiţii de 5 stele. „Sunt bucuros că am ajuns aici, chiar dacă mi-aş fi dorit mai mult. Sper ca anul viitor pe vremea aceasta să avem gata şi stadionul iar suporterii să se poată bucura de cele mai bune condiţii şi de cele mai bune rezultate. Investiţiile făcute de autorităţi în rugbiul juvenil se văd acum când avem 5 juniori promovaţi la prima echipă iar echipa de juniori mici (under 16) se pregăteşte de un meci important împotriva unei selecţionate din Anglia, meci programat joi”, a declarat Dragomir.

Cadou de la FRR

După obişnuitele schimburi de felicitări, preşedintele FRR a făcut un anunţ surpriză. Datorită investiţiilor şi a seriozităţii programelor derulate la Constanţa, Federaţia a decis să ajute clubul cu o pereche nouă de buturi, cele de pe stadionul Mihai Naca fiind „antice” în adevăratul sens al cuvântului. Mai mult, forul de la Bucureşti a acceptat ca toate datoriile clubului constănţean să fie achitate prin organizarea de diferite acţiuni specifice sportului cu balonul oval, la care FRR să participe doar cu numele, fără a mai achita o parte din cheltuieli.

 

Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă