24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialRaurile din Banat - inspectate de echipe mixte romano-sarbe

Raurile din Banat – inspectate de echipe mixte romano-sarbe

TIMISOARA. Directia Apelor Banat a finalizat actiunea de inspectare a lucrarilor hidrotehnice de interes comun din zona de granita apartinand Republicii Serbia. Timp de cinci zile au fost verificate cursurile de apa si lucrarile hidrotehnice de pe malurile cursurilor raurilor Aranca, Bega Veche, Barzava, Moravita, canalul Bega Navigabil, Timis, Nera si Caras.
Specialistii romani si sarbi au stabilit un plan comun de colaborare, in cazul unor viituri de amploarea celor care au afectat judetul Timis in anii 2005 si 2006. In urma verificarilor s-a ajuns la concluzia ca problema principala o constituie vegetatia de pe albiile minore si majore ale cursurilor Aranca si Timis, care reprezinta un stavilar natural in cazul unor debite mari de apa.
Autoritatile sarbesti au si inceput, de altfel, actiunea de defrisare a vegetatiei de pe raul Timis. Reprezentantii celor doua tari au decis punerea la punct a unui sistem care sa permita schimbul reciproc de informatii privind debitele apelor de la frontiera Romaniei cu Republica Serbia, urmand ca in februarie 2007 sa fie schimbate rapoartele viiturilor catastrofale din anii 2005-2006.
Gheorghe Ilas

Greva anemica in randul functionarilor publici

CARAS-SEVERIN. Functionarii publici din Caras-Severin, cu precadere cei din resedinta judetului, Resita, au intrat, luni dimineata, in greva de avertisment. Timp de doua ore activitatea din institutiile in care lucreaza a fost oprita.
Cu toate acestea, chiar daca anunturi mari pe care era scris “Greva” tronau pe toate usile si la toate ghiseele, efectul acestei actiuni nu s-a prea vazut. Si asta, deoarece nici un cetatean nu s-a aratat nemultumit sau macar stanjenit de miscarea de protest.
Functionarii protesteaza fata de salariile mici pe care le au si fata de conditiile de munca. La greva de luni au participat aproximativ jumatate din numarul angajatilor din institutiile decocentrate.
Angajatii ameninta ca vor intra in greva generala daca nu li se vor majora salariile si nu li se vor imbunatati conditiile de munca. In 2004, sindicalistii au renuntat la proteste similare dupa ce au obtinut o majorare a salariilor cu 27,2 la suta.

Cele mai citite

Cum să ai un birou eco-friendly? 3 sfaturi și recomandări

Un birou eco-friendly presupune utilizarea produselor reciclate sau prietenoase cu mediul, ceea ce duce la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și a deșeurilor....

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite...
Ultima oră
Pe aceeași temă