30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialRapidul – „exmatriculat“ din Liga 1, în câştigul „repetentei“ Concordia

Rapidul – „exmatriculat“ din Liga 1, în câştigul „repetentei“ Concordia

Gruparea Rapid Bucureşti a primit o grea lovitură, vineri, când TAS a înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că a deliberat în favoarea apelului înaintat de Concor-dia Chiajna, echipa ilfoveană luându-i astfel formaţiei giuleştene locul în Liga 1.

La scurt timp după aflarea veştii că Rapidul se va întoarce în liga secundă au apărut şi zvonurile conform cărora echipa se află în pragul unui colaps financiar. Cu gândul luat de la procentul său din drepturile TV, gruparea de sub Podul Grant va întâmpina probleme tot mai mari în a respecta planul de ieşire din insolvenţă. În cel mai pesimist scenariu, clubul ar putea intra mai devreme sau mai târziu în faliment, iar această posibilitate îi face zile negre fostului jucător şi antrenor al „Giuleştinei”, Marius Şumudică: „Sunt foarte trist. Nu mă gândesc decât la ceea ce poate fi rău. Am înţeles că se poate ajunge chiar la faliment. Pentru mine, că fan al Rapidului, iubirea mea de o viaţă, e dureros. E ca şi cum ţi-ar înceta din viaţă soţia sau copilul. Este o grea lovitură pentru mine, ca suporter şi ca antrenor. Acolo m-am realizat şi ca jucător. Din ce citesc, toată vina se duce spre FRF şi spre Ligă, dar eu nu sunt în măsură să analizez şi nu am toate datele necesare pentru a numi vinovatul. Nu vreau să aduc nişte acuze nefondate”, a declarat Marius Şumudică în exclusivitate pentru Sport Total FM.

Fostul rapidist este convins că, o dată cu retrogradarea Rapidului, întreaga competiţie din primul eşalon are de suferit. „Sunt mulţi jucători şi conducători de la Dinamo şi Steaua care au spus că Giuleştiul e unic.

E păcat, sunt echipe mici care apar în Liga 1 şi care nu dau sarea şi piperul unei competiţii savuroase. Sunt echipe care nu au identitate şi care pentru mine nu semnifică nimic”, a mai adăugat Şumudică.

Chiajna ar lua fanii Rapidului

În tabăra cealaltă, oficialii echipei ilfovene răsuflă uşuraţi. Concordia a avut câştig de cauză la TAS şi revine în Liga 1, competiţie pentru care a făcut eforturi mari să o respecte, nereuşind să se impună însă în faţa adversarelor. Primarul comunei Chiajna şi preşedintele clubului, Mircea Minea, nu se mulţumeşte doar cu locul Rapidului în primul eşalon şi emite pretenţii chiar la „sufletul” echipei din Giuleşti.

El a intervenit la Sport Total FM şi a declarat: “Campionatul e o competiţie la fel ca şi viaţa. Şi noi băgăm bani. Noi am retrogradat, într-adevăr, dar vin alte regulamente aici. Şi eu puteam să vin cu bugete cu care să termin pe 7 şi 8, dar am făcut eforturi să avem licenţiere, să avem încălzire pe teren, jucătorii plătiţi la zi. Mie mi-ar fi plăcut să preluăm publicul Rapidului, pentru că Giuleştiul a aparţinut de Chiajna. Studiaţi arhivele din trecut să vedeţi dacă am dreptate sau nu”.

Nimic nou în Balcani

În ciuda caracterului insolit al înlocuirii unei echipe care a disputat deja două etape cu o alta, retrogradată sportiv, întâmplarea nu este unică în Europa. În 2011, Doxa Drama şi Levadiakos au fost introduse în prima ligă greacă, după 9 etape de la începerea sezonului, ultima reuşind în final să se salveze de la o nouă retrogradare.

Cele mai citite

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă