14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRadu Mihaileanu, premiat de TVR International

Radu Mihaileanu, premiat de TVR International

Teatrul Odeon a gazduit luni seara cea de-a cincea editie a decernarii Premiilor TVR International, eveniment care a marcat implinirea a 11 ani de existenta a postului. Aceste premii rasplatesc in fiecare an personalitati din tara si din strainatate, care au contribuit major la inscrierea valorilor romanesti in circuitul european si mondial de valori si care au sprijinit demersurile Romaniei in plan international.

La eveniment au fost prezente cateva vip-uri, printre care Irina Petrescu, Ileana Stana Ionescu, Horia Moculescu, Alice Barb, Ovidiu Cuncea, Ivan Patzaichin, Stefan Radof, Aurora Liiceanu. Spre deosebire de festivitatile anterioare, ceremonia din acest an s-a distins prin cateva noutati, invitatii si telespectatorii fiind martorii unui spectacol multimedia, in care momentele decernarii premiilor au alternat cu momente artistice de exceptie, sustinute de Razvan Mazilu si Monica Petrica. Nu au lipsit nici momentele penibile, atunci cand prezentatoarea Mihaela Craciun, invaluita in prea multe pene, s-a impiedicat si a cazut pe scena, in timpul transmisiei in direct. Sezonul cazaturilor in direct a fost deschis saptamana trecuta de Dan Bittman, in timpul concertului de la Sala Polivalenta, care s-a ales cu mana rupta si nasul spart. Spre deosebire de acesta, Mihaela Craciun a fost mai norocoasa, alegandu-se doar cu penele putin ciufulite. Revenind la premii, criteriile care au stat la baza acordarii acestora au fost exclusiv bazate pe realizarile din domeniul artistic si cel al cooperarii in domeniul social. Au fost elogiate cele mai importante realizari in aceste directii, cele cinci trofee fiind adjudecate de urmatorii: Radu Mihaileanu, regizor de film, scenarist si romancier, pentru originalitatea si rafinamentul cu care a tratat tema universala a identitatii in filmele sale; Ambasada Republicii Austria la Bucuresti, pentru echipa condusa de Barbara Wiebke Schofnagel, atasat pe probleme sociale al ambasadei, pentru intreaga activitate de solidaritate sociala desfasurata in Romania; Liliana Solomon – pentru inteligenta, forta si tenacitatea prin care a patruns in lumea marilor societati multinationale; Norman Manea – pentru succesul unei cariere stralucite de romancier si pentru transformarea cuvantului in arta; Dinu Flamand – pentru curajul si perseverenta cu care si-a construit o cariera complexa de poet, traducator, critic literar si ziarist.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă