15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPutin promite cooperare pentru recuperarea corpurilor celor aflați în avionul doborât în...

Putin promite cooperare pentru recuperarea corpurilor celor aflați în avionul doborât în estul Ucrainei

Rusia va coopera pentru recuperarea din estul Ucrainei a corpurilor victimelor și a cutiilor negre ale avionului de pasageri Boeing 777, i-a promis Vladimir Putin premierului olandez Mark Rutte.

"În legătură cu plecarea trenului care conține numeroase corpuri ale victimelor și predarea cutiilor negre, (Vladimir Putin) a promis deplina sa cooperare", a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului, care a dorit să își păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Premierul Mark Rutte a purtat duminică seară o discuție telefonică cu Vladimir Putin — suspectat că exercită o influență asupra rebelilor din Ucraina—, a treia de la tragedia care s-a soldat cu moartea a 298 de persoane, printre care 193 de olandezi. 

Un avion de Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, foarte probabil lovit de o rachetă sol-aer, într-o zonă controlată de insurgenții proruși din estul Ucrainei. 

Opinia publică internațională este tot mai revoltată din cauza separatiștilor proruși care s-au grăbit să strângă corpurile și au blocat accesul la locul accidentului. 

Aproape 200 de corpuri sunt păstrate în prezent într-un tren frigorific aflat într-un oraș din apropierea locului unde s-a produs tragedia, mai arată sursa citată.

În cursul discuției, Vladimir Putin i-a promis, de asemenea, lui Mark Rutte ajutorul său astfel încât cele două cutii negre ale avionului să fie predate anchetatorilor internaționali, iar accesul în zonă să nu mai fie împiedicat. 

Rebelii proruși au afirmat că sunt în posesia acestor cutii negre, esențiale pentru ancheta asupra catastrofei. 

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă