16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPumnii şi bâtele fac legea pe stradă

Pumnii şi bâtele fac legea pe stradă

Cazuri incredibile de violenţă au avut loc în ultimele zile în Constanţa, dar şi în Galaţi. Pornind de la cazuri minore s-a ajuns la bătăi ca în filme, cu oase rupte şi cu bebeluşi de două luni aruncaţi, la propriu, pe asfalt. Poliţia pare că a pierdut lupta cu infractorii, iar oamenii fără apărare se tem că pot fi agresaţi în orice clipă.

 

Cel mai recent scandal a avut loc luni seară, în cartierul constănţean Poarta 6. Un bărbat, soţia lui şi copilul lor de două luni se plimbau pe trotuar. “La un moment dat calea le-a fost blocată de portiera unui autoturism, lăsată deschisă, iar între soţul femeii şi proprietara autoturismului s-a iscat un conflict spontan în care aceştia s-au agresat reciproc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Un lucru banal s-a transformat însă într-un scandal de pomină. Între cele două a izbucnit un conflict care nu a degenerat. Familia a plecat spre casă. La scurt timp însă, au fost ajunşi din urmă de o maşină din care au coborât trei bărbaţi.

Unul dintre ei i-a luat la bătaie pe cei doi soţi şi i-a bătut bine, pentru că ambii au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale. Scandalul a fost cât pe ce să se transforme într-o tragedie, căci căruţul în care se afla bebeluşul de numai două luni a fost trântit la pământ în urma altercaţiei. Potrivit medicilor, acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral închis, cu un hematom epidural, dar nu a fost internat.La scurt timp după eveniment au apărut detalii despre cei implicaţi. Bărbatul care a sărit la bătaie este Marius Iulian Ursoi, de 40 de ani, campion de kick-boxing. Acesta le-a antrenat pe unele dintre vedetele locale de K1, precum Ciprian Sora. Femeia bătută şi internată este agent de poliţie. Ursoi este cunoscut pentru un alt scandal celebru din 2006, când s-a bătut cu săbii şi topoare cu alţi interlopi în hotelul Flora, care îi are printre acţionari pe şefii PSD Constanţa.

În cazul de faţă, poliţiştii au reuşit să-l reţină pentru 24 de ore pe Ursoi, pe numele căruia s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi loviri sau alte violenţe. Ursoi a declarat ieri că a reacţionat după ce soţia sa ar fi fost agresată de soţul poliţistei.

Motociclist cu picior rupt

Un alt scandal – monstru a avut loc duminică seară, în el fiind implicat fostul viceprimar din Tuzla, Marian Sărăcilă, actual preşedinte al filialei UNPR din localitate. Acoliţii acestuia au snopit în bătaie un grup de motociclişti pe care Sărăcilă, spun martorii, îi şicanase în trafic. Nu s-a sfiit nici să lovească cu pumnii şi picioarele o femeie. Mai mult, unul dintre agresori a luat la pumni un rival, chiar sub ochii poliţiei şi ai camerelor de luat vederi. Oamenii legii au asistat aproape neputincioşi la scandal. O poliţistă a încercat să intervină, dar forţa sa a fost absolut insuficientă pentru a-l opri pe agresor. Tot ce a putut să facă a fost să sară în spatele agresorului.   

Nici Galaţiul nu a fost ocolit de scandaluri monstruoase. Un atac de tip mafiot care s-a produs pe DN 25, Galaţi-Tecuci, în localitatea Umbrăreşti, în noaptea de luni spre marţi, s-a soldat cu moartea unui bărbat de 35 de ani şi rănirea gravă a altor doi.

Fraţii Marian Săndica, de 35 de ani, şi Adrian Săndica, de 32 de ani, se întorceau de la o petrecere împreună cu un prieten de 37 de ani. Pe drum, autoturismul în care se aflau a fost blocat în trafic de mai multe maşini, din care a coborât un grup numeros. Potrivit lui Adrian Săndica, au fost atacaţi de un grup de câteva zeci de bărbaţi înarmaţi cu bâte şi săbii. În momentul în care fratele său, Marian, a coborât din maşină, a fost lovit până s-a prăbuşit la pământ, iar unul dintre agresori l-a împuşcat mortal, în cap, cu un pistol cu bile. Adrian Săndica şi conducătorul autoturismului au fost loviţi cu bestialitate, după care agresorii s-au retras. Cei doi răniţi sunt internaţi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Ancheta a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, fiind audiate zece persoane. Din primele cercetări, se pare că atacul a fost motivat de neplata unei datorii mai vechi, grupul de agresori fiind condus de un interlop din comuna Şendreni, implicat în afacerile cu fier vechi.

Reglări de conturi au loc şi în cluburile gălăţene. În urmă cu o lună s-au produs două astfel de atacuri pe terasa cafenelei „Olympos”, din centrul oraşului.  „Din maşini au coborât cinci indivizi care veneau în goană spre terasă. De la una dintre mese s-au ridicat trei persoane care au luat-o la fugă în direcţia Muzeului de Istorie. În timp ce se urmăreau s-a auzit un foc de armă”, a relatat un martor. A urmat şi un al doilea atac similar. Ancheta poliţiştilor a stabilit că atacatorii făceau parte dintr-o gaşcă de cartier din Micro 20. Au fost identificaţi şi reţinuţi trei dintre atacatori, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă neletală, fără drept, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

 

Opinie: De la şicanări în trafic la jafuri în miez de zi

Constanţa a ajuns un loc periculos. Dacă eşti şofer, rişti să ajungi la spital, cu mâini şi picioare rupte, numai pentru că un şmecher cu maşină scumpă vrea să-ţi taie faţa sau să ajungă la semafor înaintea ta. Dacă eşti pieton, eşti ţinta hoţilor care atacă în miezul zilei. Jafurile în care sunt smulse poşete, telefoane mobile, lanţuri sau cercei cu tot cu inele sunt aproape zilnice. Poliţiştii, care se plâng de faptul că sunt puţini şi sunt plătiţi prost, sunt depăşiţi de situaţie. Nu intervin ferm în astfel de scandaluri, iar agresorii ştiu asta. Justiţia este blândă cu infractorii, iar infractorii ştiu şi acest lucru. Constanţa a ajuns o junglă urbană, unde pumnul face legea.

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă