32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialPSD Constanţa: Reţinerea primarului din Năvodari este nejustificată şi abuzivă

PSD Constanţa: Reţinerea primarului din Năvodari este nejustificată şi abuzivă

Organizaţia judeţeană a PSD Constanţa consideră că reţinerea de către DNA a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este nejustificată şi abuzivă şi că are rolul “de a intimida” primarii USL în campania electorală pentru alegerile parlamentare, potrivit Mediafax.

“Măsura reţinerii de către DNA Bucureşti a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este nejustificată şi abuzivă, neavând alt rol decât acela de a intimida primarii USL aflaţi în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. În absenţa evidentă a unui flagrant dovedit, intervenţia DNA nu este justicată de Codul Penal şi se înscrie în categoria altor reţineri sau arestări cu tentă politică”, se arată într-un comunicat al PSD Constanţa.

Conform sursei citate, Nicolae Matei ar fi fost “şicanat” şi “ameninţat” de către procurorii DNA care l-au audiat sub diverse pretexte şi în timpul campaniei electorale de la alegerile locale.

De asemenea, USL Constanţa solicită ca aceste implicări ale DNA în viaţa politică să înceteze şi consideră că procurorii anticorupţie sunt “agenţii de poliţie politică ai lui Traian Băsescu”.

“USL Constanţa cere ca aceste implicări ale DNA în viaţa politică să înceteze şi îşi manifestă încrederea că astfel de acţiuni de forţă ale procurorilor, controlaţi în continuare de preşedintele Traian Băsescu, nu vor reuşi decât să mobilizeze şi mai mai mult candidaţii şi echipele de campanie ale USL. De altfel, într-o intervenţie televizată, Traian Băsescu a cerut imperativ DNA să continue regizarea flagrantelor şi reţinerile abuzive, demonstrând încă o dată că i-a transformat pe procurorii DNA în agenţii săi de poliţie politică”, se mai arată în comunicatul social-democraţilor constănţeni.

Citeşte şi: Primarul din Năvodari, REŢINUT de procurorii DNA pentru că a mituit un poliţist care-l ancheta. Poliţistul l-a denunţat

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost reţinut de pocurorii anticorupţie pentru că i-ar fi cerut unui ofiţer de poliţie să-l protejeze în dosarele penale în care era cercetat, în schimb omului legii îi promisese două loturi de teren.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iunie-octombrie 2012, primarul oraşului Năvodari, i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care le primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, ofiţerului de poliţie i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. Aceste terenuri i-au fost date agentului indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de aceşti intermediari. Conform contractelor, preţul acestor terenuri este de 59.000 de lei.

Nicolae Matei, acuzat de dare de mită, urmează să fie prezentat, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Nicolae Matei este membru PSD şi primar al oraşului Năvodari din 2008.

Cele mai citite

Un document guvernamental dezvăluie dezastrul de la Autoritatea Vamală Română! Putem pierde bani mulți

Autoritatea Vamală Română se confruntă cu uzura avansată a infrastructurii și facilităților de control, ceea ce poate afecta eficiența și siguranța activității vamale....

Nicușor Dan afirmă la Bookfest că s-a schimbat mentalitatea privind zona istorică a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, că se schimbă mentalitatea privind zona istorică a oraşului şi a pledat pentru integrarea acestei...

Maia Sandu, mesaj după finala “Românii au talent”. “Aţi făcut Moldova mândră!”

Ediția din acest e show-ului "Românii au talent" a fost câștigată de Cristian Ciaușu, tânărul cu naiul. Următoarele locuri au fost ocupate de Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă