18.9 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialProteste violente într-un oraş ucrainean. Care este motivul

Proteste violente într-un oraş ucrainean. Care este motivul

Locuitorii din oraşul Kostiantinivka, din estul Ucrainei, au fost implicaţi, luni seara, în confruntări violente cu autorităţile regionale, după ce un vehicul militar blindat a lovit mortal o fetiţă în vârstă de şase ani, relatează Associated Press, conform Mediafax.

Comandantul poliţiei regionale din Doneţk, Viaceslav Abroskin, s-a deplasat, marţi, în oraşul Kostiantinivka, pentru a încerca să evite repetarea incidentelor violente de luni seara, când o mulţime furioasă a răsturnat mai multe maşini de poliţie.

Potrivit autorităţilor, persoanele care au provocat incidentele violente de luni seara au fost reţinute, iar militarii responsabili pentru accidentul de luni, soldat cu moartea unei fetiţe, au fost suspendaţi pe parcursul investigaţiei poliţiei.

Kostiantinivka se află la aproximativ 20 de kilometri de linia de front dintre forţele guvernamentale ucrainene şi cele separatiste.

Un armistiţiu încheiat în februarie de părţile implicate în conflict este în general respectat, însă tensiunile rămân intense în oraşele situate în apropierea liniei de front.

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă