15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialProteste pe aeroporturile din Moscova

Proteste pe aeroporturile din Moscova

Pasagerii blocaţi pe aeroporturile din Moscova, din cauza vremii nefavorabile, au protestat luni seară, relatează NewsIn citând presa din străinătate.

Potrivit RIA Novosti, pasagerii care urmau să zboare de pe aeroportul Şeremetievo până la Bangkok şi al căror avion a avut o întârziere la decolare de peste 24 de ore au protestat în zona duty free, după ce li s-a spus că trebuie să mai aştepte.

Unii dintre ei au aruncat coşurile folosite pentru a pune lucrurile personale şi au cerut explicaţii din partea autorităţilor aeroportuare şi a reprezentanţilor companiei Aeroflot.

Ei s-au plâns şi că nu există mâncare în aeroport.

“Ceea ce îi enervează cel mai mult pe oameni este că nimeni nu le explică nimică”, a spus un pasager.

Ploaia, care devine imediat gheaţă la contactul cu solul, a dus la anularea a 200 de zboruri şi a provocat pene de curent ce au dus la închiderea celui de al doilea aeroport din capitală, Domodedovo, timp de peste 10 ore.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, un grup de pasageri a intrat cu forţa în zona de control a paşapoartelor, cerând informaţii despre zborul lor.

Autorităţile au declarat că situaţia se întoarce la normal pe ambele aeroporturi, dar presa locală scria că se înregistrează în continuare probleme cu curentul electric la Domodedovo.

Peste 400.000 de locuinţe din zona Moscovei au rămas fără curent electric, după ce mai multe ramuri de copaci s-au prăbuşit peste liniile de tensiune.

Multe străzi au fost transformate în patinoare, iar numeroase tramvaie şi trolee au fost blocate din cauză că au îngheţat liniile de alimentare cu curent electric.

Premierul rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului pentru situaţii de urgenţă Serghei Şoigu să facă “tot ce poate şi să mobilizeze toate unităţile pentru a îmbunătăţi situaţia de pe aeroporturi şi din transport”.

Potrivit Interfax, 1.350 de persoane au fost duse la spital numai în zona Moscovei, din cauză că au alunecat pe gheaţă, iar alte 27 au fost rănite de crengile care au căzut din cauza gheţii.

Cele mai citite

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă