19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialProfitul Loteriei, direcţionat către persoanele cu handicap

Profitul Loteriei, direcţionat către persoanele cu handicap

Profitul Loteriei Române va fi direcţionat către persoanele cu handicap, construirea de centre pentru recuperare, centre pentru respiro şi locuinţe protejate pentru copii şi adulţi cu handicap, potrivit unei propuneri legislative adoptate marţi de plenul Senatului.

Senatorii au adoptat marţi, cu 55 de voturi pentru, 48 împotrivă şi trei abţineri o propunere legislativă de modificare a Legii de funcţionare a Loteriei Române, iniţiată de o serie de deputaţi PDL, PSD, UDMR şi PNL, prin care profitul companiei va fi direcţionat doar către persoanele cu handicap.

De asemenea, sunt abrogate prevederile referitoare la repartizarea unor cote din profit pentru finanţarea construcţiei de locuinţe pentru tineret şi săli de sport.

Propunerea legislativă urmează a fi supusă votului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

A omorât sau nu, cu mașina, baronul Horia Teodorescu un om la Măcin-Tulcea

Baronul PSD Horia Teodorescu candidează pentru al patrulea mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea, dar nici până astăzi nu a clarificat evenimentul...

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...
Ultima oră
Pe aceeași temă