16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Năvodari, despre Săgeata: „Nu mai plătim înfrângerile”

Primarul din Năvodari, despre Săgeata: „Nu mai plătim înfrângerile”

Cele patru înfrângeri consecutive înregistrate de Săgeata au încins spiritele la Năvodari. Evoluţiile lacustre ale fotbaliştilor pregătiţi de Tibor Selymes au băgat întreaga conducere în şedinţă, iar astăzi are loc cea mai importantă întâlnire de la cea în care clubul a trecut din administrarea unor persoane private în cea a primăriei. În fapt, de ce se va decide astăzi va depinde viitorul imediat al grupării, o retragere a sprijinului financiar oferit de autoritatea locală echivalând cu sucombarea clubului.

Ce spune primarul

Ieri de dimineaţă, o informaţie a făcut rapid înconjurul Dobrogei şi României: Aurelian Babuţan a demisionat, iar Săgeata Năvodari se desfiinţează! Bineînţeles, informaţia a stârnit o veritabilă furtună, cei vizaţi dezminţind zvonurile, cel puţin răutăcioase. Totuşi, un sâmbure de adevăr există în întreaga poveste, rezultatele, şi mai ales prestaţiile, fiind subiect de discuţii astăzi, când reprezentanţii clubului sunt aşteptaţi în biroul edilului Nicolae Matei, cel mai aprig susţinător al echipei, şi unul extrem de nemulţumit de felul cum merg lucrurile.

„Nu este nimic adevărat cu desfiinţarea, dar mâine (astăzi – n.r.) am programat o şedinţă în care să analizăm situaţia. Nu sunt deloc mulţumit de ce se întâmplă acolo, atât organizatoric, cât şi ca joc şi rezultate. Toată lumea este vinovată, nu doar antrenorul sau preşedintele, iar jucătorii sunt, din punctul meu de vedere, cei care sunt primii de acuzat. Eu, ca un susţinător vremelnic al acestui proiect, nu mai sunt dispus să cheltui banii comunităţii pe care o reprezint pentru înfrângeri. Dacă jucătorii au evoluat prost, au făcut-o pe banii lor şi nu o vor mai face pe banii noştri. Am refuzat demisia de onoare a domnului Aurelian Babuţan şi dânsul va rămâne în funcţie cel puţin până la finalul campionatului, dar trebuie să găsim soluţii rapide pentru a îndrepta lucrurile. Săgeata Năvodari este un proiect prin care oraşul nostru să fie cunoscut în întreaga ţară, dar aceste evoluţii nu au darul să facă asta. Repet, totul se va decide miercuri, şi nu exclud nicio variantă, chiar dacă avem un proiect de infrastructură ambiţios”, ne-a spus, ieri, Nicolae Matei.

Edilul nu a exclus însă retragerea primăriei dintre entităţile care finanţează formaţia năvodăreană, lucru care ar echivala cu pierderea a circa 800.000 de euro din buget. De asemenea, se pare că banii pentru salariile restante sunt blocaţi tocmai din cauza rezultatelor catastrofale din ultime perioadă, Săgeata ajungând în şase săptămâni de pe locul 8 pe locul 13.

„Am demisionat pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul”

La rândul său, managerul Aurelian Babuţan a demontat informaţiile legate nu doar de iminenta sa plecare ci şi de desfiinţarea clubului.

„Eu am demisionat aşa cum am promis când am venit la Năvodari, dar domnul primar nu mi-a acceptat demisia. Aveam obiectiv 19 puncte, dar nu mai putem realiza decât maxim 18, aşa că am considerat corect să încheiem pe cale amiabilă colaborarea. Acum sunt la stadion şi pregătesc partida de la Cluj, cu CFR. Tot ceea ce s-a scris este o prostie şi noi chiar astăzi (ieri – n.r.) am achitat hotelul unde va fi cazată echipa timp de o săptămână. Avem meci la Mediaş şi nu ne întoarcem la Năvodari decât după acesta. Abia după terminarea sezonului de toamnă vom mai discuta despre ce urmează”, ne-a spus managerul.

Ipoteza Dragomir

Aurelian Babuţan nu a exclus nici posibilitatea ca echipa sa să fie ţinta unor atacuri media intenţionate, după ce şi-a exprimat votul în favoarea lui Dumitru Dragomir la alegerile pentru şefia LPF. „Eu nu exclud nimic, dar nici nu neg evidenţele. Indiferent ce consecinţe vor exista, eu o să spun mereu adevărul şi nu neg că am votat cu domnul Dragomir. Şi acum, corect este să fiu întrebat eu despre ce s-a întâmplat la întâlnirea de luni, nu să apară informaţii eronate şi spectaculoase în presă”, a punctat managerul.

 

„Nu ne desfiinţăm” 

După-amiază, pe site-ul clubului a apărut şi un comunicat de presă în care preşedintele clubului, Alexandru Manu, neagă toate informaţiile apărute în presa centrală, catalogând zvonurile legate de neprezentarea la Cluj ca „total nefondate”. De altfel, preşedintele clubului consideră că lucrurile nu sunt dramatice şi că echipa are şanse mari să se redreseze în ultimele trei meciuri ale sezonului de toamnă.

 

 

Cele mai citite

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec luni, când...

Analiză: sectorul călătoriilor în revenire puternică 

Pe măsură ce se apropie vacanța de vară și industria turismului și a călătoriilor revine la viață, o analiză a platformei de tranzacționare și...

Radu Mazăre, primele declarații după ce a fost eliberat. “Nu mă mai interesează sub nicio formă…”

Radu Mazăre a făcut declarații după ce a ieșit din Penitenciarul Jilava, afirmând că nu mai este interesat de viața publică în niciun fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă