11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPrima reacție a lui Vladimir Putin după atacul SUA asupra Siriei

Prima reacție a lui Vladimir Putin după atacul SUA asupra Siriei

Preşedintele Vladimir Putin consideră atacurile americane împotriva Siriei drept „o agresiune la adresa unui stat suveran şi o încălcare a normelor de drept internaţional”. În plus, liderul rus consideră că „atacurile au încălcat legile internaționale și au fost bazate pe pretexte inventate”, potrivit CNN.

De asemenea, Kremlinul apreciază că bombardarea Siriei reprezintă un „prejudiciu considerabil la adresa relațiilor ruso-americane”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insitat că „armata siriană nu deține arme chimice”, lucru „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, a unitate a ONU”.

În plus, Peskov a adăugat că Vladimir Putin consideră acest atac o încercare de distragere a atenției de la victimele civile din Irak.

Cele mai citite

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă