15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Press One: Emilia Şercan a cerut de mai multe ori să...

VIDEO. Press One: Emilia Şercan a cerut de mai multe ori să se oprească filmarea în emisiunea Eugeniei Vodă, pentru a-și reveni, dar realizatoarea a refuzat

Jurnalista Emilia Şercan a mărturit că, în timpul înregistrărilor pentru emisiunea "Profesioniştii", a cerut de câteva ori ca filmarea să fie oprită pentru a-şi reveni, însă realizatoarea Eugenia Vodă a refuzat, informează site-ul Press One.

După o săptămână în care acel moment a fost analizat atât în presă cât şi pe Facebook, Emilia Şercan a decis că publicul trebuie să afle, direct de la ea, "cum a ajuns să clacheze şi ce nu s-a văzut la televizor".

După cum se știe, la data de 1 aprilie, TVR a difuzat, în cadrul emisiunii "Profesioniştii", un interviu realizat de Eugenia Vodă cu jurnaliştii Emilia Şercan şi Cătălin Tolontan. Filmările fuseseră făcute cu o lună înainte, în data de 2 martie. De obicei, procedura de realizare a acestei emisiuni este că Eugenia Vodă le cere invitaţilor să reia bucăţi din dialog, apoi montează fragmentele pe care le consideră interesante, deci emisiunea pe care o văd telespectatorii nu conţine, de regulă, tot ceea ce se filmează.

Dar în cazul invitatei Emilia Șercan, pentru prima dată de când există "Profesioniştii", ediţia difuzată de TVR a inclus un moment de "bucătărie internă" care, în alte circumstanţe, ar fi fost tăiat la montaj.

Emilia Şercan recunoaşte că a fost copleşită de acea discuţie, pentru că s-a pus în discuție și s-a insistat pe un episod pe care ea îl consideră marele compromis al carierei sale: în 2008, după ce publicase în Evenimentul zilei o serie de investigaţii ce-l vizau pe Sorin Ovidiu Vîntu, a acceptat oferta de a conduce un Departament de Investigaţii, nou înfiinţat în cadrul trustului Realitatea-Caţavencu, patronat de Vîntu, pentru un salariu lunar de 8500 de euro.

În timpul filmărilor pentru emisiunea de la TVR, Emilia Şercan a simţit, la un moment dat, că nu mai poate continua, astfel că a întrebat-o pe Eugenia Vodă: "Putem să facem o pauză?". Nu a spus că vrea să renunţe sau că părăseşte studioul.

"Am cerut o pauză. Plângeam, aveam nevoie să mă liniștesc, să îmi revin. Nicio secundă Eugenia Vodă nu a cerut să fie oprită filmarea", a declarat Emilia Șercan pentru Press One.

În această situație, Emilia Șercan a rămas în studio, la câțiva metri distanță, până la finalul filmărilor. În montajul final difuzat la televiziune, acest moment se găseşte aproximativ la minutul 41 şi 50 de secunde.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă