14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele care NU cheltuieşte aproape nimic din salariu: are alimente şi călătorii...

Preşedintele care NU cheltuieşte aproape nimic din salariu: are alimente şi călătorii gratuite şi şi-a triplat averea în 6 ani

Preşedintele de stânga al Boliviei, Evo Morales, şi-a triplat averea de când a ajuns la putere, în 2006, deoarece nu cheltuieşte aproape nimic din salariu şi a primit numeroase ponchouri valoroase drept cadou, a declarat vicepreşedintele Alvaro Garcia, potrivit Mediafax.

“Preşedintele are un salariu de 15.000 bolivari (aproximativ 2.100 de dolari) dar nu cheltuieşte aproape nimic”, a dezvăluit vicepreşedintele în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele deţine, în plus, o casă şi două terenuri şi primeşte “cadouri care nu au nimic de-a face cu obţinerea unor favoruri”, a precizat Garcia.

Evo Morales a mărturisit el însuşi, recent, că averea sa a crescut graţie numeroaselor ponchouri de alpaca şi lână pe care le primeşte cadou şi care, potrivit lui, valorează cel puţin 200 de dolari fiecare.

Preşedintele bolivian, care a fost păstor pe platourile andine în copilărie, apoi trompetist şi cultivator de frunze de coca, beneficiază de alimente gratuite din partea preşedinţiei şi se bucură de statutul de invitat, în timpul călătoriilor, potrivit vicepreşedintelui.

Guvernul bolivian a declarat recent că Morales, primul preşedinte de origine amerindiană al ţării, are o avere netă de 2,7 milioane de bolivari, respectiv 388.000 de dolari, într-o declaraţie oficială obligatorie.

La alegerile din 2006, valoarea bunurilor sale se ridica la 779.000 de bolivari (111.900 de dolari).

 

Cele mai citite

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă