14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPreşedintele Băsescu promite un dig localnicilor din Săuceşti

Preşedintele Băsescu promite un dig localnicilor din Săuceşti

Localnicii din Săuceşti vor avea un dig, a promis preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, după ce a ascultat reproşurile oamenilor grav loviţi de inundaţii, transmite Mediafax.

 

Băsescu a ajuns sâmbătă după-amiază în localitatea băcăuană Săuceşti, grav afectată de inundaţii, fiind aproape instantaneu înconjurat de localnici. Oamenii s-au plâns că Săuceştiul se inundă de fiecare dată când apa Siretului creşte şi că această problemă ar putea fi rezolvată prin construcţia unui dig. “Vrem dig, să nu ne mai inunde”, i-a spus o femeie preşedintelui. “Dacă se punea tot materialul care a rămas de la casele demolate..Putea să fie un dig acolo, costa doar buldozerul”, a intervenit şi un bătrân.

Discuţiile despre inundaţii s-au mutat însă rapid în zona măsurilor economice luate de Guvern. O femeie i-a reproşat şefului statului reducerile salariilor bugetarilor. “Eu de lecţii m-am săturat, realitatea e una singură: consumăm cu vreo 30% mai mult decât producem”, a replicat Băsescu scurt.

“De ce nu daţi afară din parlamentarii ăia care stau şi dorm în scaune, nu fac nimic? De ce s-au angajat atâţia consilieri? De ce nu daţi afară din consilieri”, au întrebat alţi localnici. “Eu zic că trebuia să nu se angajeze atâţia”, a opinat preşedintele.

“Păi da, s-au angajat acuma, recent, de când e guvernul ăsta la putere, s-au angajat consilieri din ăştia, cum se spune… la miniştri, nu? A plecat PNL-ul, a venit PDL-ul. şi noi să trăim cu 5 milioane”, a continuat o femeie.

“Doamna Udrea…”, a încercat un localnic să intervină.

“Ştiţi care e marea problemă? Că avem apa la gură şi facem politică! Nu vreţi să curăţăm casele puţin?”, l-a întrerupt şeful statului, care a renunţat să mai stea pe loc în interiorul acelui grup de localnici.

El a pornit spre Primărie, interesându-se, pe drum, dacă dintre casele construite la Săuceşti în 2008, când localitatea a fost inundată ultima oară, s-a prăbuşit vreuna.

Curiozitatea oamenilor legată de măsurile de austeritate însă l-a făcut pe şeful statului să mai dea câteva replici scurte. “Nu avem alţi bani, dacă ar fi sigur nu vi-i tăia nimeni”, a răspuns unei femei care l-a întrebat de ce salariile bugetarilor au fost reduse cu 25%.

“Cred că ăia din ministere au fost restructuraţi de câteva ori”, a mai replicat Băsescu, întrebat de ce nu se reduc consilierii şi miniştrii, în loc să scadă salariile bugetarilor. Totuşi, înainte de a pleca din Săuceşti, Băsescu le-a spus localnicilor : „Vă promit că anul acesta o să aveţi un dig”.

Râul Siret a inundat, joi, comuna băcăuană Săuceşti, 320 de case fiind afectate şi 180 de persoane evacuate de autorităţi. În 2008, apele Siretului au distrus aproape în întregime localitatea Săuceşti şi alte trei sate de pe valea Siretului.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă