20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPresa britanică atacă din nou imigranţii români: „Poliţişti înarmaţi, plasaţi în jurul...

Presa britanică atacă din nou imigranţii români: „Poliţişti înarmaţi, plasaţi în jurul atracţiilor turistice din cauza hoţilor din estul Europei”

Presa britanică a lansat luni un nou atac la adresa imigranţilor români şi bulgari, potrivit B1.ro. Jurnaliştii de la Daily Mail notează că sute de poliţişti înarmaţi au fost plasaţi în jurul principalelor atracţii turistice ale Parisului, din cauza unui aflux de bande infracţionale din estul continentului.

Autorităţile franceze au decis să sporească paza în jurul obiectivelor turistice din Paris din cauza “creşterii uriaşe a numărului de cerşetori agresivi şi de hoţi de buzunare care au invadat capitala ţării. „Cerşetorii care au îngrozit Parisul provin din România şi Bulgaria, ţări ai căror cetăţeni vor beneficia în curând de acces nerestricţionat în Marea Britanie”, remarcă tabloidul britanic.

Doar Muzeul Luvru beneficiază, în prezent, de 20 de oameni în uniformă, care îi patrulează în permanenţă galeriile, dintre care cinci au fost amplasaţi chiar la intrare. Aceştia au sosit la sfârşitul săptămânii, după ce personalul muzeului a intrat în grevă, pentru a se plânge de tinerii care îi atacă şi jefuiesc vizitatorii.

Patrule similare au fost plasate în jurul catedralelor Notre-Dame şi Sacré-Coeur, a Turnului Eiffel, a Centrului Pompidou, şi chiar şi a Palatului de la Versailles, situat la vest de Paris.

De asemenea, numărul camerelor de supraveghere a crescut, iar personalul muzeului colaborează cu procurorii pentru dezmembrarea reţelelor de infractori.

Potrivit Daily Mail, bandele de hoţi romi – mulţi dintre ei copii – pot fi văzute în prezent peste tot în Paris, unul dintre cele mai populare oraşe turistice din lume. Aceştia îşi întreabă, de obicei, victimele, dacă vorbesc limba engleză înainte de a le înconjura, luându-le banii şi alte bunuri.

„Există o creştere uriaşă a numărului de bande de hoţi de buzunare şi de alţi hoţi care operează în oraş în ultimii ani. Facem tot posibilul pentru a combate această ameninţare, inclusiv prin plasarea de mai mulţi poliţişti în locaţiile turistice”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Paris.

În ultimul timp, tabloidele britanice au început o campanie de denigrare a românilor, care a culminat cu un articol publicat de The Sun, care avertiza că imigranţii din ţara noastră ar putea aduce în Marea Britanie tuberculoză rezistentă la medicamente.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă