37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialPresă: Avionul EgyptAir ar fi aterizat de urgență, de mai multe ori,...

Presă: Avionul EgyptAir ar fi aterizat de urgență, de mai multe ori, înainte să se prăbușească

Avionul EgyptAir, care s-a prăbușit în Marea Mediterană, în noaptea de 18 spre 19 mai, în timpul unui zbor dinspre Paris spre Cairo, s-a întors din drum și a aterizat de urgență de cel puțin trei ori în ultimele 24 de ore dinaintea prăbușirii, precizează France 3, citat de News.ro.

La peste o săptămână după prăbuşirea aparatului în Mediterana, cu 66 de oameni la bord, printre care 30 de egipteni şi 15 francezi, anchetatorii nu au o imagine clară a ultimelor momente ale avionului. 

Miercuri, Ministerul egiptean al aviației civile a anunțat că o navă a marinei franceze a recepţionat semnale despre care se crede că provin de la una dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir, potrivit agențiilor de presă internaționale, citate de Agerpres. Numai analizarea cutiilor negre ar putea permite stabilirea precisă a cauzelor prăbuşirii avionului, care sunt până în prezent necunoscute. 

Citește și: Ancheta în cazul prăbușirii avionului EgyptAir. Anchetatorii nu au mai recepționat niciun semnal radio din ziua accidentului

 

„Echipamentele de căutare ale unei nave ale marinei franceze, Laplace, au captat semnale care emană probabil de la una dintre cele două cutii negre”, ale avionului, a precizat ministerul egiptean. 

Informația a fost confirmată și de anchetatorii aviației civile franceze. Astfel, zona de căutare a avionului Airbus 320 a fost redusă de la cinci kilometri la doi kilometri. 

Citește și: Ancheta în cazul prăbușirii avionului continuă EgyptAir. O navă franceză specializată în căutarea epavelor în mare caută cutiile negre

Potrivit unei surse a Comisiei de anchetă,  informaţiile apărute în presa franceză, potrivit cărora avionul EgyptAir ar fi emis o serie de avertismente în timpul zborului în cele 24 de ore care au precedat catastrofa sunt false.

Nava Laplace a sosit marţi în zona de căutare a avionului Airbus 320 al companiei EgyptAir pentru a localiza cutiile negre ale aparatului dispărut cu 66 de oameni la bord

Citește și: S-a recepţionat un semnal care poate proveni de la cutia neagră a avionului EgyptAir prăbuşit

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă