23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSpecialPremierul Spaniei a anunțat că suspendă autonomia Cataloniei

Premierul Spaniei a anunțat că suspendă autonomia Cataloniei

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a anunțat, joi, că Guvernul de la Madrid va pune în aplicare articolul 155 din Constituție, care permite suspendarea autonomiei Cataloniei.

Potrivit BBC, aplicarea articolului 155 ar urma să intre în vigoare sâmbătă.

Anunțul Guvernului de la Madrid intervine imediat după ce liderul regiunii separatiste, Carles Puigdemont, a spus că se pregătește să declare independența totală a Cataloniei, dacă Guvernul Spaniei nu vrea să negocieze cu el.


Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont a trimis o scrisoare guvenului de la Madrid în care cere o perioadă de negociere de două luni. Spune că vrea o întâlnire de urgenţă cu premierul Spaniei, Mariano Rajoy.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, le-a transmis acum o săptămână separatiștilor catalani că respinge orice mediere în criza care continuă după ce premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a semnat o declarație de independență, dar a cărei aplicare a suspendat-o în așteptarea unui dialog cu Madridul.

'Nu este posibilă o mediere între legea democratică și ilegalitatea sau nesupunerea civică', a anunțat Rajoy în fața Parlamentului de la Madrid.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă