20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Serbiei vrea privatizarea tuturor instituţiilor media

Premierul Serbiei vrea privatizarea tuturor instituţiilor media

Premierul sârb, Aleksandr Vucici, a anunţat miercuri, la Berlin, că intenţionează să propună spre adoptare un proiect de lege care să faciliteze privatizarea tuturor instituţiilor media din Serbia şi să garanteze libertatea totală a presei, respingând astfel acuzaţiile de cenzură formulate de OSCE, scrie Mediafax.

"Proiectul meu electoral prevedea o lege de privatizare a instituţiilor media. Aceasta este dorinţa noastră, pentru a putea oferi presei o libertate totală", a declarat Vucici într-o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Vucici a precizat că, în Serbia, "majoritatea instituţiilor media, cred că 80 – 90%, sunt deţinute deja de medii private, nu de companii publice".

Premierul a respins din nou recentele acuzaţii de cenzură formulate la adresa Guvernului de la Belgrad de către Dunya Mijatovici, comisarul pentru Libertatea Presei al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Oficialul OSCE a denunţat "tendinţa îngrijorătoare spre cenzură vizând presa online din Serbia" exercitată de autorităţi după inundaţiile care au afectat această ţară în mai.

Cele mai citite

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români...

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă