26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPremierul egiptean îşi cere scuze pentru violenţele de miercuri

Premierul egiptean îşi cere scuze pentru violenţele de miercuri

Premierul egiptean, Ahmed Shafic şi-a prezentat scuze pentru confruntările sângeroase din ultimele ore, dintre susţinătorii şi opozanţii preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, din piaţa Tahrir, în centrul Cairo. El a cerut şi deschiderea unei anchete, relatează Mediafax.

Îmi prezint scuzele pentru ceea ce s-a întâmplat ieri şi va avea loc o anchetă”, a declarat Shafic referindu-se la incidentele din piaţa Tahrir, în cadrul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea naţională.

Shafic, numit premier sâmbătă, în cadrul unei remanieri guvernamentale pe care preşedintele Mubarak a decis-o în urma manifestaţiilor antiguvernamentale din ţară, a dat asigurări că violenţe similare nu se vor mai produce.

“Scopul celor care au atacat piaţa Tahrir era de a genera tulburări”, a adăugat premierul egiptean.

Susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak au pătruns miercuri după-amiază în piaţa Tahrir, ocupată de vineri de manifestanţii antiguvernamentali, ceea ce a condus la confruntăi între cele două tabere.

Aceste violenţe s-au soldat cu cel puţin şapte morţi şi peste 1.000 de răniţi, potrivit unor surse medicale contactate de AFP. Ministerul egiptean al Sănătăţii a menţionat, la rândul său, cinci morţi şi peste 860 de răniţi.

 

Cele mai citite

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă