23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+LIVE VIDEO. Teroare la Paris: Șase militari au fost loviți de un...

FOTO+LIVE VIDEO. Teroare la Paris: Șase militari au fost loviți de un BMW. Autoritățile franceze acuză un ”act dezgustător de agresiune”. Premierul confirmă că suspectul a fost prins

Mai mulţi militari francezi au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

UPDATE 18.30: Premierul francez Edouard Philippe a confirmat faptul că poliția l-a arestat pe suspectul atacului, informează Reuters. 

''Un suspect care conducea o mașină implicată în atac a fost arestat pe o autostradă, între Paris și Boulogne-sur-Mer'', a spus Phillippe, la Parlament.

La filtrul organizat de Poliție, în urma căruia a fost prins suspectul, a fost rănit și un polițist, scrie BFMTV. Agreosorul a fost prins pe autostrada A16, între Boulogne-sur-Mer și Calais. 

Vedeți în galeria foto poze cu mașina și cu imaginile surprinse în timpul atacului. 

15.46: Un suspect în vârstă de 37 de ani a fost împușcat de polițiști, scrie BFMTV. 

Bărbatul a încercat să evite un filtru al Poliției și, când a fost oprit de oamenii legii, a încercat să fugă. Polițiștii au tras cinci focuri de arme și l-au rănit. Suspectul a fost internat în spital, în stare gravă. El s-a născut în 1980 și nu are cazier. 


14.00 A apărut prima mărturie despre atacul de la Paris, obținută de agenția Reuters. 

”Am auzit un zgomot puternic, ca de metal zgâriat. La scurt timp, am văzut o persoană care părea grav rănită, pe caldarâm, în fața mașinii cu care patrulau soldații, iar o altă persoană primea deja îngrijiri medicale”, a declarat Jean-Claude Veillant, care locuiește într-un bloc din apropiere. 

 


13.00 Trei dintre cei șase militari sunt în stare grav, după atac, anunță BFMTV. 

Cei șase militari fac parte din trupele speciale antitero, care patrulează pe străzi, după atacurile din ultimii doi ani, în cadrul Operațiunii Sentinelle, scrie și Daily Mail. 


12.45: Ancheta a fost preluată de procurorii din cadrul Parchetului antitero, iar infracțiunea cercetată este ”tentativă de asasinare a unei persoane aparținând autorității publice, având un scop terorist, criminal”, conform BFMTV. 

12.25: Primarul din Levallois-Perret, regiune aflată la cinci kilometri de centrul Parisului, a mai declarat că ”totul s-a întâmplat foarte repede. Mașina nu s-a oprit. Când șoferul i-a văzut pe militari, a accelerat”, conform Reuters. 

Franța se află la nivelul maxim de alertă, după mai multe atentate revendicate de teroriștii din Stat Islamic sau inspirate de ISIS, soldate cu 230 de morți, în ultimii doi ani. 


11.30:  Adjunctul primarului din Levallois-Perret, Isabelle Balkany, a declarat, la postul BFMTV, că incidentul reprezintă „un act dezgustător de agresiune, fără nici un dubiu premeditat”, conform Reuters. 

Șoferul care a intrat în soldații care patrulau conducea un BMW, a spus și primarul Patrick Balkany. 


Poliţia din capitala franceză a anunţat că o operaţiune este în curs de desfăşurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident. France Info a relatat că au fost răniţi şase militari francezi, dintre care doi sunt în stare gravă.

Șoferul mașinii a fugit de la locul accidentului. Oamenii legii au declarat, pentru Le Figaro, că ”în acest stadiu, este vorba despre un accident, este o anchetă în desfășurare”. 


 

Cele mai citite

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă