19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPorotherm 36,5 TermoPlus: inovaţie pentru construcţii de cel mai înalt nivel

Porotherm 36,5 TermoPlus: inovaţie pentru construcţii de cel mai înalt nivel

Având la bază peste 195 de ani de inovație, Wienerberger a perfecționat continuu modalitatea de realizare a zidăriilor ceramice. Produse prin tehnologie de ultimă generație, blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus asigură un timp redus de execuție, dar și o zidărie curată și uscată

Blocurile ceramice cu inserții de vată minerală bazaltică reprezintă o combinație de materiale tradiționale și tehnologii moderne, care îndeplinesc cele mai exigente cerințe. Noua soluție inovatoare de la Wienerberger, unică pe piața din România este Porotherm 36,5 TermoPlus – bloc ceramic șlefuit cu inserții de vată minerală bazaltică.

Aceste materiale sunt 100% naturale fiind realizate din argilă, unul dintre cele mai răspândite materiale de pe Pământ și inserții de vată minerală, din rocă vulcanică, aceste caracteristici asigurând un climat foarte bun la interior.

Avantaje

Este de remarcat faptul că datorită performanței termice ridicate a acestui produs inovator care conferă o transmitanță termică a zidăriei de 0,21W/m2K, pentru zidăria realizată cu Porotherm 36,5 TermoPlus nu este necesar un sistem de termoizolație suplimentar. Fiind realizate din materiale naturale, aceste blocuri ceramice contribuie la calitatea aerului pentru o viață sănătoasă în interiorul locuinței, fără mucegai, menținând temperatura optimă în orice condiții.

Sistemul de zidărie realizat cu blocul ceramic șlefuit Porotherm 36,5 TermoPlus, împreună cu spuma adezivă Porotherm Profi Dryfix® sau mortarul în rost subțire Porotherm, asigură o execuție rapidă pentru o construcție performantă energetic. Deasemenea, sistemul de zidărie ceramică realizat cu Porotherm 36,5 TermoPlus are proprietăți excelente de izolare fonică, acest produs inovator contribuind la reducerea zgomotului provenit atât din exteriorul, cât și din interiorul locuinței.

Nu trebuie omis faptul că blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus au o rezistență sporită împotriva focului fiind încadrate în cea mai bună clasă, A1 (incombustibil) iar nu în cele din urmă, folosind spuma adezivă Porotherm Profi DRYFIX zidăria este executată mult mai rapid decât în mod tradițional, chiar și la temperaturi de până la -5°C.

Punerea în operă

Blocurile ceramice Porotherm 36,5 TermoPlus pot fi tăiate pe toate direcțiile, prin tăiere umedă sau uscată, utilizând mașini convenționale de tăiat blocuri ceramice sau ferăstraie aligator cu lame speciale destinate tăierii cărămizilor. Fibrele de vată minerală nu se vor încurca în lama ferăstrăului, inserțiile de vată fiind decupate ușor la tăiere.

Pentru a îndeplini cerințele specificate în codul de proiectare seismică pentru asigurarea ancorării acestora, în rosturile orizontale ale zidăriei se vor dispune elemente metalice din oțel inoxidabil. Pe durata execuției zidăriei termoizolante Porotherm, aceasta va fi protejată împotriva infiltrării apei prin intermediul unor folii hidroizolante.

Șlițurile și canalele de instalații se vor realiza în pereții de zidărie cu ajutorul unei freze cu aspirație, pentru a reduce concentrația de praf la un minim posibil. Pot fi decupate porțiuni reduse de zidărie, cu scopul montării cablurilor de instalații sau a prizelor, în condițiile în care sunt utilizate unelte de tăiat corespunzătoare, ce au ca domeniu specific de utilizare tăierea blocurilor ceramice.

Găurile pentru prinderea diblurilor în zidăria termoizolantă Porotherm nu se vor realiza prin percuție, ci vor fi utilizate doar burghie rotative. Cu cât elementul de prindere străbate mai mulți pereți interiori, cu atât forțele de compresiune și întindere din prindere sunt mai bine distribuite în secțiunea blocului ceramic. Elementele de prindere pot fi realizate din plastic, metal sau ancore chimice, în funcție de mărimea sarcinii de ancorare și de specficațiile producătorilor elementelor de prindere.

 

Cele mai citite

Franța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială

Franța este deschisă ca Emiratele Arabe Unite să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială, a declarat marți ministrul său...

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...
Ultima oră
Pe aceeași temă