30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPonta: Jandarmii au primit muniţie. Ministerul de Interne dezminte

Ponta: Jandarmii au primit muniţie. Ministerul de Interne dezminte

Victor Ponta, preşedintele PSD, spune că jandarmii care asigură ordinea publică la protestul de miercuri ar fi primt muniţie şi li s-ar fi  comunicat că va avea loc o lovitură de stat. Ministerul de Interne şi Jandarmeria neagă această informaţie, relatează Realitatea.net.

Ponta a declarat că are informaţii, chiar din rândul jandarmilor, că li s-ar fi dat muniţie. “Din păcate, România este un duşman pentru Băsescu. Jandarmilor li s-a spus că astăzi va fi o lovitură de stat. Li s-a dat muniţie. Fac un apel să înţeleagă că nu trebuie să facă ceea ce le spune Băsescu, aşa cum n-au făcut nici când le-a spus Ceauşescu să tragă în oameni. Este foarte grav ce se întâmplă. Credem în continuare că democraţia poate fi salvată. Ne aflăm într-un moment prin care România n-a mai trecut din decembrie ’89”, a spus Ponta.

“Ne bazăm pe ceea ce ne-au spus o parte dintre jandarmi. Şi lor le-au tăiat salariile, şi de ei şi-au bătut joc, şi, aseară, ministrul de Interne le-a spus că astăzi va fi o lovitură de stat. Uitaţi-vă câţi jandarmi sunt aici. Ca să ce? Să se lupte cu poporul român? Şi ei fac parte din poporul român”, a mai spus Ponta.

Afirmaţia liderului PSD a fost susţinută şi de Liviu Dragnea, care a declarat că, alarma zero care a fost instituită în Bucureşti înseamnă “drum spre ţeavă”.

De cealaltă parte, însă, Ministerul de Interne neagă acuzaţiile care i-au fost aduse. “Este o minciună a domnului Ponta. Îi recomand să devină un om serios, dacă vrea să conducă. Este o declaraţie politică”, a spus ministrul Traian Igaş.

Cele mai citite

Țara care va implementa săptămâna de lucru de şase zile

Grecia urmează să implementeze o săptămână de lucru de șase zile, într-un efort de a combate deficitul de muncitori calificați, o problemă acută în...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă