22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialPolitisti din Timis reclamati pentru purtare abuziva

Politisti din Timis reclamati pentru purtare abuziva

ORTISOARA. Un grup de trei barbati, care sustin ca au fost retinuti abuziv pentru furt de combustibil, a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis impotriva unor agenti din cadrul Politiei Ortisoara. Acestia sustin ca ar fi fost batuti si amenintati cu pistoalele fara nici un motiv de oamenii legii, in timp ce se intorceau din Arad spre localitatile de domiciliu, pe o scurtatura care trece prin zona campurilor petroliere timisene.
Unul dintre denuntatori, Ioan Dunca, s-a prezentat, ieri, la conferinta de presa a IPJ, relatand amanunte despre incident si prezentand jurnalistilor denuntul penal inaintat la Parchet. Barbatul a declarat ca atat el, cat si ceilalti doi prieteni ai sai, sunt dispusi sa se supuna probei cu detectorul de minciuni pentru limpezirea incidentului. Pe patru pagini cat are denuntul, cele trei presupuse victime povestesc cu lux de amanunte cum au fost lovite si amenintate cu pistoalele de politisti, iar in final, pentru asa-zisele umilinte indurate, ei au solicitat, drept despagubiri, diferite sume de bani, de pana la un milion de euro.
Pe de alta parte, politistii implicati in aceasta poveste sustin ca detin probe potrivit carora cei trei se aflau la furat de combustibil, impreuna cu alti complici, care ar fi reusit sa dispara la aparitia oamenilor legii.
Incidentul s-a produs in 2 februarie, cand agentii de la Ortisoara au fost anuntati telefonic ca la Sonda nr. 80 Calacea, mai multe persoane sustrag produse petroliere. Potrivit IPJ Timis, oamenii legii s-au deplasat la locul indicat, ocazie cu care au observat doua autoturisme (o Dacia si un Ford), precum si sase barbati care incarcau doua bidoane intr-o masina.
Politistii mai sustin ca, la aparitia echipei de agenti, cele doua autoturisme au demarat in viteza, iar in cele din urma s-a reusit doar blocarea Daciei, la bordul careia se aflau cei trei barbati care acuza ca au fost agresati.

Cele mai citite

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă