15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialPlay-off Liga Europa: Vezi adversarele echipelor Petrolul, Pandurii şi Astra

Play-off Liga Europa: Vezi adversarele echipelor Petrolul, Pandurii şi Astra

Echipele româneşti din preliminariile Ligii Europa şi-au aflat azi adversarele din play-off, în cadrul tragerilor la sorţi de la Nyon, Franţa. 

Petrolul – Swansea (Anglia) (primul meci – Anglia)

Pandurii – Braga (Portugalia) (primul meci – Cluj)

Astra – Maccabi Haifa (Israel) (primul meci – Israel)

Meciurile din play-off se vor disputa în zilele de 22 august (turul) şi 29 august (returul).

Astra vs Maccabi

După ce Pandurii a eliminat aseară formaţia israeliană Hapoel Tel Aviv, de această dată va veni rândul Astrei să elimine din competiţie cea de-a doua echipă a Israelului rămasă în preliminariile Ligii Europa, Maccabi Haifa. Nu trebuie uitat faptul că Israelul este una dintre una dintre rivalele directe, împotriva cărora România luptă pentru a rămâne în Top 15 asociaţii de fotbal europene, ceea ce ne permite două echipe în preliminariile Ligii Campionilor din 2015. Astfel că meciul Astrei va fi unul extrem de important, iar giurgiuvenii au cel puţin şanse egale.

Dacă ar fi să comparăm cele două echipe prin prisma valorii lor de piaţă atunci Astra ar conduce detaşat, cu circa 22,8 milioane euro, faţă de cele doar 14,4 milioane euro, la cât sunt evaluaţi israelienii de către siteul de specialitate transfermarkt.com. În plus Astra a demonstrat aseară, împotriva celor de la Trencin, când s-au înscris 4 goluri în ultimele 10 minute, că poate juca fotbal de calitate în momente de maximă tensiune.

Vezi şi Play-off LC: Steaua – Legia Varşovia, întâlnire decisivă pentru grupele Ligii Campionilor

Petrolul vs Swansea

Petrolul a nimerit poate cel mai dificil adversar dintre cei cinci posibili. Swansea a ocupat sezonul trecut locul 9 în Premier League şi este deţinătoarea Cupei Ligii, lotul echipei fiind evaluat la aproape 118 milioane euro, de cinci ori mai mult decât Petrolul (circa 23,5 milioane euro). Cel mai scump jucător al englezilor este mijlocaşul spaniol, Michu (14 milioane euro), în timp ce la Petrolul printre cei mai importanţi jucători se numără Gheorghe Grozav şi Younes Hamza, ambii valorând circa 1,9 milioane euro.

Se pare că Petrolul nu a scăpat de Bony Wilfried, goalgheterul campionatului olandez din sezonul trecut, la care Vitesse a renunţat luna trecută. Atacantul face parte acum din lotul lui Swansea, englezii plătind olandezilor aproximativ 14 milioane euro pentru el. Swansea a trecut în turul al treilea al preliminariilor Ligii Europa cu 4-0/0-0 de echipa suedeză Malmo. Bony a dat două goluri în această întâlnire, astfel că Petrolul va trebui să aibă mare grijă la acest jucător.

În dubla manşă cu englezii Petrolul poate miza doar pe spiritul de echipă şi pe determinarea jucătorilor în încercarea de a răsturna colosul Swansea. Jucătorii lui Petrolul oricum au demonstrat că pot bate echipe mai valoroase, Grozav reuşind să elimine, în ultimul minut al prelungirilor, printr-o lovitură liberă executată “grozav”, Vitesse, o echipă de două ori mai scumpă decât Petrolul. Lupii galbeni nu au încotro decât să joace fotbal la cel mai înalt nivel posibil pentru a spera la o calificare.  

Pandurii vs Braga

Asemenea celor de la Petrolul şi Pandurii au nimerit una dintre cele mai puternice adversare, Sporting Braga. Echipa de pe locul al patrulea în ediţia trecută a campionatului portughez este de cinci ori mai scumpă decât lotul gorjenilor, respectiv 71,5 milioane euro versus 15,3 milioane. Cel mai scump jucător este atacantul de 25 ani, Eder, evaluat la 8 milioane euro.

Meciul împotriva celor de la Pandurii este primul pentru Braga în cadrul preliminariilor Ligii Europa, având în vedere că Portugalia beneficiază de un loc direct în această fază a competiţiei. Totuşi Braga nu este un nume de temut pentru fotbalul românesc, mai ales dacă ne amintim că anul trecut CFR Cluj i-a învins pe portughezi în ambele întâlniri din grupele Ligii Campionilor, cu 2-0 în deplasare, respectiv 3-1 la Cluj.

Pandurii ar putea transforma Clujul într-un adevărat coşmar pentru portughezii de la Braga dacă vor reuşi să-i elimine din competiţie. 

 

Cele mai citite

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă