12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPetru Lificiu, un om fara scrupule

Petru Lificiu, un om fara scrupule

Hotarat lucru, lui Petru Lificiu nu-i sta in caracter sa-si plateasca datoriile. Faptul ca fostul ministru PSD al Mediului impreuna cu sotia sa si-au vandut actiunile detinute la Buderus Romania SRL, incasand 1,2 milioane de euro, adica exact suma pe care aceasta firma o avea datorie la stat, nu trebuie sa va mire dupa ce veti vedea cum si-a inceput actualul deputat afacerile.
Pana in decembrie 1989, Petru Lificiu era un obscur activist de partid la Primaria sectorului 3 al Capitalei. Atat de bine s-a achitat acolo de sarcini incat cateva luni dupa Revolutie i-a fost teama sa iasa din casa de frica sa nu fie recunoscut. In disperare, a apelat la un prieten sa-l ajute sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate. Amicul a reusit, o firma din Bucuresti asigurandu-i un loc de munca si un apartament la Munchen. Dupa cateva luni, prietenul s-a dus in Germania cu intentia de a sta cateva zile in apartamentul lui Lificiu pentru a avea timp sa-si cumpere o masina pe care sa o aduca in tara. Ei bine, Lificiu nici n-a vrut sa auda de cel care i-a intins o mana de ajutor atunci cand ii era greu. I-a inchis usa in nas, amicul trebuind sa se intoarca in tara cu o rabla de masina. Prietenul nu a mai apucat sa ajunga acasa, pe drum suferind un accident de circulatie in urma caruia a decedat. In schimb, la Munchen a ajuns, angajata fictiv, sotia lui Lificiu. Intr-un singur an in care a facut naveta Germania-Romania ea a adus in tara peste 20 de masini, in urma acestui trafic adunand banii pentru viitoarele afaceri.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă