22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialPetro Poroşenko: Ucraina ar putea semna un acord de liber-schimb cu Israelul

Petro Poroşenko: Ucraina ar putea semna un acord de liber-schimb cu Israelul

Preşedintele ucrainean Petro Poroşeko a declarat, marţi, că Ucraina doreşte să semneze, în următoarele şase luni, un acord de liber-schimb cu Israelul, potrivit Mediafax.

“Sunt interesat de încheierea unui acord în vederea creării unui zone de liber-schimb între Ucraina şi Israel”, a declarat Poroşenko la Ierusalim, în urma unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Valoarea schimburilor comerciale dintre Ucraina şi Israel atinge un miliard de dolari pe an, a precizat şeful statului ucrainean. “Dorim să creştem” acest nivel, în special în sector tehnologiei, a adăugat el.

“Ucraina este interesată de o asistenţă din partea Israelului în continuarea reformelor în ţara noastră şi de o intensificare a cooperării economice”, a mai declarat Poroşenko.

Ucraina a depus eforturi să creeze noi parteneriate comerciale, în contextul în care relaţiile cu Moscova, cel mai important partener comercial al său în trecut, s-au înrăutăţit, iar nivelul schimburilor comerciale dintre cele două foste ţări sovietice a scăzut.

Moscova a anulat zona de liber-schimb cu Ucraina şi a impus embargouri unor importuri de produse alimentare ucrainene, în cadrul unei ultime runde de sancţiuni comerciale între cele două ţări.

Un acord de liber-schimb UE-Ucraina urmează să intre în vigoare pe 1 ianuarie, după ce un acord similar cu Canada a fost anunţat anul acesta.

Cele mai citite

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Infecție cu norovirus: ce este, simptome, tratament

Infecția cu norovirus este una dintre cele mai comune probleme ce apar, la copii și adulți, deopotrivă, în special în sezonul rece. Fiind un...

Cum să ai un birou eco-friendly? 3 sfaturi și recomandări

Un birou eco-friendly presupune utilizarea produselor reciclate sau prietenoase cu mediul, ceea ce duce la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și a deșeurilor....
Ultima oră
Pe aceeași temă