14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPeste 80 de gospodării din judeţul Călăraşi au fost inundate

Peste 80 de gospodării din judeţul Călăraşi au fost inundate

Peste 80 de gospodării din Olteniţa şi Budeşti, judeţul Călăraşi, au fost inundate, duminică, după ce în zonă a plouat torenţial timp de câteva ore, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de precipitaţii, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului şentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, la faţa locului acţionează 70 de pompieri militari care sunt de serviciu şi lucrători chemaţi din turele libere, până în prezent nefiind înregistrate victime în urma inundaţiilor.

“La Olteniţa este situaţia mai gravă, acolo avem 50 de gospodării de pe 18 străzi inundate, iar pompierii militari sunt prezenţi la faţa locului şi acţionează cu 50 de pompieri militari cu patru autospeciale şi patru motopompe. În câteva case apa a intrat în camere şi pe holuri, situaţia fiind provocată de ploaia torenţială căzută încă din timpul nopţii pînă acum. În oraşul Budeşti, avem, de asemenea inundaţii, sunt 34 de gospodării de pe nouă străzi inundate, iar aici acţionează 20 de pompieri cu două autospeciale şi trei motopompe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutornierul Ovidiu Tătăranu.

Citeşte şi INUNDAŢII în Vaslui. Zeci de persoane au fost EVACUATE

Potrivit sursei citate, lucrează pompieri din tura de duminică, dar şi din turele libere, în prezent aceştia scoţând apa din curţi şi gospodării, de pe străzi şi din cele câteva case în care a intrat.

“Mai sunt şi câteva localităţi în judeţ, comune cu câte două-trei gospodarii inundate, dar sunt cazuri izolate, în curs de rezolvare, în municipiul Olteniţa şi în oraşul Budeşti fiind situaţiile de amploare”, a mai spus Tătăranu.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii militari călărăşeni acţionează pentru scoaterea apei din gospodării, din case şi de pe străzi.

Capitala şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Brăila, Vaslui, Iaşi şi Galaţi sunt sub avertizare cod galben de ploi, duminică, până în jurul orei 17.30.

Vestul şi sud-vestul judeţului Călăraşi rămân sub avertizare de cod galben de averese, precipitaţiile fiind cuprinse între 25 litri/mp şi 35 de litri/mp.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă