14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPeste 70 de copaci de pe Bulevardul Kiseleff vor fi tăiați. Dan...

Peste 70 de copaci de pe Bulevardul Kiseleff vor fi tăiați. Dan Tudorache: Ne-am autosesizat și am eliminat astfel des-întâlnitul termen „luat prin surprindere”

Copacii de pe Bulevardul Kiseleff care au fost tăiați, erau uscați și reprezentau un pericol pentru siguranța pietonilor și a mașinilor, a precizat, luni, Primăria Sectorului 1.

Săptămâna trecută, Primăria Sectorului 1 a început defrișarea a 72 de copaci, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

„Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat în privința unor arbori uscați, de pe Șoseaua Kiseleff, aflați în pericol de prăbușire. Administrația locală a demarat, încă de săptămâna trecută, defrișarea a 72 de arbori, majoritatea dintre aceștia fiind uscați în proporție de  80% – 100%. Acești copaci constituiau un pericol pentru siguranța pietonilor și a autoturismelor care  tranzitează această zonă. Menționăm că toți arborii defrișați vor fi replantați, pe același aliniament, în această toamnă”, precizează reprezentanții Primăriei Sectorului 1, care subliniază că lucrările de defrișare au fost aprobate de Primăria Capitalei, în 29 iunie.

Citește și: Gabriela Firea susţine că nu a ordonat tăieri de copaci în Bucureşti

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a dat asigurări că arborii tăiați reprezentau un pericol pentru siguranța cetățenilor.

 „Doresc să asigur comunitatea Sectorului 1 că toți acești arbori erau uscați și reprezentau un pericol în cazul unor fenomene meteorologice extreme. Am fost și rămân un apărător al spațiilor verzi din Capitală, mai ales în calitate de edil al celui mai verde sector din București, însă siguranța cetățenilor este mai presus de orice. De aceea, ne-am autosesizat și am eliminat astfel des-întâlnitul termen <<luat prin surprindere>>, limitând la maximul posibil eventualele pagube produse de căderea acestor copaci uscați. Menționez, că toată această acțiune a avut avizul prealabil al specialiștilor din Primăria Capitalei, fără aprobarea cărora nu putea avea loc”, a spus Dan Tudorache.

Defrișarea și toaletarea copacilor se face doar în baza unui aviz prealabil emis de către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București. Avizele pot fi solicitate atât de persoanele fizice, cât și juridice.

Citește și: USB cere primarului general să oprească defrişările de copaci şi să prezinte o informare despre numărul de arbori tăiaţi

„Primăria Sectorului 1 nu eliberează avize pentru defrișarea și toaletarea arborilor, acesta fiind atributul exclusiv al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, atât pentru copacii de pe domeniul public, cât și pe domeniul privat din Municipiul București”, mai precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanților Primăriei, pe parcursul acestui an, au fost luate măsuri de toaletare şi punere în siguranţă a copacilor, mai ales în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii publice din această zonă administrativă pentru punerea în siguranță a copacilor. Astfel, anul acesta, angajații Administrației Domeniului Public au defrișat 214 arbori și au făcut 1703  toaletări.  

Citește și:  București: Mai mulți copaci de pe Bulevardul Kiseleff au fost tăiați. Cum răspunde Primăria Capitalei

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă