22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 50% dintre utilizatori folosesc propriul computer sau laptop în interes de...

Peste 50% dintre utilizatori folosesc propriul computer sau laptop în interes de serviciu-studiu

Majoritatea utilizatorilor de computere desktop şi de laptopuri folosesc aceste dispozitive atât în interes personal, cât şi pentru activităţi de serviciu, relevă un studiu efectuat de O+K Research pentru Kaspersky Lab, dat publicităţii marţi, informează Agerpres.

Rezultatele cercetării arată că 27% dintre posesorii de computere Apple şi 25% dintre posesorii de alte laptopuri folosesc dispozitivele şi pentru activităţi de serviciu.

În acelaşi timp, 42% dintre repondenţi au afirmat că utilizează un singur laptop, oferit de angajator sau achiziţionat de ei, atât pentru activităţi legate de serviciu, cât şi în interes personal.

La polul opus se află utilizatorii care folosesc computerul de serviciu inclusiv acasă (15%).

În cazul dispozitivelor mobile, aproape o treime dintre cei chestionaţi utilizează smartphone-urile şi tabletele atât pentru divertisment, cât şi pentru muncă, iar 26% dintre utilizatorii de Blackberry, care au achiziţionat telefonul pentru uz personal, îl folosesc şi pentru serviciu. De asemenea, 18% dintre telefoanele de serviciu sunt folosite în scop personal.

Potrivit studiului O+K Research, 35% dintre posesorii de tablete utilizează dispozitivele pentru a păstra corespondenţa de serviciu, iar 20% dintre repondenţi stochează informaţiile necesare pentru a accesa de la distanţă reţeaua locală a companiei.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, Kaspersky Lab a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă