18.4 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 40 de imigranţi au murit sufocaţi în cala unei nave supraaglomerate,...

Peste 40 de imigranţi au murit sufocaţi în cala unei nave supraaglomerate, în largul Libiei

Peste 40 de imigranţi au murit sufocaţi în cala unei nave supraaglomerate, pe Marea Mediterană, în timp ce mulţi alţii au fost salvaţi, după interceptarea ambarcaţiunii în largul Libiei, au anunţat Forţele navale italiene, citate de BBC News Online, transmite mediafax.

 

Decesele au fost cauzate de sufocare, în condiţiile în care imigranţii se aflau într-un spaţiu închis, sub puntea navei.

Potrivit agenţiei ANSA, nava se afla în dificultate la aproximativ 21 de mile marine (39 de kilometri) în largul coastelor Libiei şi transporta aproximativ 400 de imigranţi.

Forţele navale italiene au precizat că misiunea de salvare este condusă de nava Cigala Fulgosi, numeroase persoane fiind deja recuperate.

Uniunea Europeană se confruntă cu o gravă criză a imigraţiei, în condiţiile în care 250.000 de oameni au venit pe continent la bordul unor ambarcaţiuni, anul acesta.

Forţele navale italiene au coordonat salvarea a 1.700 de persoane numai în cursul zilei de marţi.

Cele mai citite

Putin: Rusia pierde 1 soldat la fiecare 5 soldați pierduți de ucraineni

Președintele Rusiei a vorbit în premieră într-un interviu acordat agenţiilor de presă străine despre pierderile din războiul din Ucraina. Vladimir Putin susține că raportul...

SUA au făcut un test cu o rachetă hipersonică cu capacități nucleare ce poate lovi Moscova sau Beijingul

SUA au făcut un test cu o rachetă hipersonică cu capacităţi nucleare care poate lovi Moscova sau Beijingul în mai puţin de 30 minute,...

Comerț ilegal cu lemn, în valoare de 680.000 lei

Poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol efectuează, astăzi, şase percheziţii într-un dosar privind comerţul ilegal cu material lemnos, în valoare de aproximativ 680.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă