37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSănătateGuvernul aprobă construirea unui spital în Sectorul 6, în subordinea Consiliului Local

Guvernul aprobă construirea unui spital în Sectorul 6, în subordinea Consiliului Local

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe înființarea unui nou spital în Sectorul 6 al Capitalei, care va fi în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6.

Spitalul se va afla în Bulevardul Timișoara nr. 101E, precizează proiectul de Hotărâre de Guvern.

„Spitalul din Bulevardul Timișoara nr. 101E Sector 6, Municipiul București, este finanțat integral din venituri proprii şi funcționează pe principiul autonomiei financiare”, precizează proiectul de HG.

„Noul spital din Sectorul 6 va oferi servicii și tehnologii moderne de ultimă generație care vizează îndeplinirea multor obiective din Strategia Națională de Sănătate și asigurarea unui spital comparabil cu cele mai bune din Europa, dedicat nevoilor de sănătate ale cetățenilor. Acest obiectiv de investiții va fi primul spital construit de o autoritate publică în București, în ultimii 34 ani și va avea o capacitate de 257 paturi spitalizare continuă, la care se adaugă 50 de paturi spitalizare de zi. Spitalul va fi o unitate medicală de excelență, ce va oferi servicii la cel mai înalt nivel, având în componență sa servicii medicale precum: Zona de Urgență; Zona de Ambulatoriu pentru Diagnostic și Tratament; Bloc Operator; Terapie Intensivă; Chirurgie de o zi; Îngrijire de o zi; Bloc de nașteri; Secție de Neonatologie; Secție de Obstetrică și Ginecologie; Secție de Chirurgie (2); Secție de Cardiologie; Secție de Neurologie; Secție de Medicina Medicină Internă”, afirmă proiectul de HG.

De serviciile viitorului spital amplasat în zona Sectorului 6 va putea beneficia „întreaga populație (atât din Municipiul București, cât și din localitățile limitrofe)”, precizează proiectul de HG. Nota de fundamentare este semnată de ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Hotărârea de Guvern este prevăzută a fi aprobată în ședința Executivului din data de 6 iunie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă