23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPeste 3 milioane de pensionari platesc, de la 1 martie, numai 10%...

Peste 3 milioane de pensionari platesc, de la 1 martie, numai 10% din pretul medicamentelor compensate

Incepand de duminica, 1 martie, programul pentru compensarea medicamentelor pentru pensionari a devenit activ, a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatatii, la o conferinta de presa.

"Incepand de astazi (duminica n.r.), pensionarii cu un venit mai mic de 600 de lei, acumulat din pensie, vor beneficia de reduceri cu 90% ale medicamentelor", a declarat Bazac, citat de Ziare.com.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca fondurile vor fi suporate in proportie de 60% de firmele de asigurari si 40% de catre minister, din taxa de viciu. 650 de medicamente sunt incadrate in acest program, folosite ca tratament pentru afectiuni cardiace, circulatorii, ai ale capacitatii mentale.

Numarul pensionarilor care vor beneficia de aceasta masura este de peste trei milioane. Fiecare dintre ei va putea cumpara medicamente compensate cu 90% in limita a 300 de lei pe luna.

Bazac a adaugat ca va vizita cateva farmacii, saptamana viitoare, pentru a observa cum va fi pus in aplicare acest plan.

Pe de alta parte, ministrul i-a avertizat pe producatorii de medicamente, interni si internationali, sa-si inscrie preturile produselor in catalogul Ministerului Sanatatii. Bazac a adaugat ca acest catalog va fi actualizat.

Cele mai citite

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă