16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialPeste 20.000 de euro confiscaţi de la un libanez de vameşii de...

Peste 20.000 de euro confiscaţi de la un libanez de vameşii de la Otopeni

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Otopeni Călători, au confiscat sâmbătă seară 21.500 euro de la un cetăţean libanez care a încercat să treacă frontiera cu o sumă de bani mai mare decât cea declarată, informează NewsIn.

Cetăţeanul libanez în vârstă de 40 de ani s-a prezentat sâmbătă în jurul orei 22:30 la Biroul vamal Otopeni pentru a pleca spre Beirut, acesta declarând că deţine 10.000 de euro, bani pe care i-a prezentat la solicitarea inspectorilor vamali.

Acţionând în baza analizei de risc şi în baza atribuţiilor stabilite prin lege, inspectorii vamali au efectuat controlul vamal corporal, precum şi asupra bagajelor cetăţeanului în cauză, si au descoperit în total 21.500 euro, bani ascunşi în căptuşeala hainei de piele cu care acesta era îmbrăcat şi în căptuşeala unui hanorac aflat în bagajul de cală, se arată în comunicat.

Ca urmare a faptului că suma totală nu a fost declarată la trecerea frontierei, autoritatea vamală a luat măsura confiscării a celor 21.500 euro, aplicând totodată cetăţeanului o amendă de 3.000 lei, conform legislaţiei în vigoare.

Totodată, cazul a fost semnalat poliţiştilor de frontieră din cadrul P.T.F. Henri Coandă, în vederea continuării cercetărilor.

 

Cele mai citite

“N-am înțeles de ce a mai candidat”, spune Marcel Ciolacu despre Iulian Dumitrescu

Președintele PSD și premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu înțelege motivele pentru care liberalul Iulian Dumitrescu...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă