12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPeste 130 de români protestează pe un aeroport din Italia. Poziția companiei...

Peste 130 de români protestează pe un aeroport din Italia. Poziția companiei aeriene

Cel puţin 130 de pasageri români protestează pe aeroportul Aeroportul Galileo Galilei din Pisa, după ce compania aeriană Wizzair a anulat, marţi, un zbor spre Bucureşti, programat pentru ora 13.40, informează site-ul agenţiei ANSA, citat de Mediafax.

Preşedintele Centrului pentru asistenţă a românilor din Italia, Leontin Cojocea, a declarat că peste 130 de pasageri români, care au bilete spre Bucureşti, au rămas “blocaţi şi, practic, abandonaţi”, după anularea zborului.

Potrivit presei italiene, zborul spre Bucureşti a fost anulat din cauza ceţii, însă pasagerii nu au primit nicio informare directă, iar mulţi aşteaptă de 24 de ore pe aeroport.

Compania susține că a anunțat pasagerii și a respectat toate regulamentele în această situație.

“Zborul Wizz Air W6 3158 de la Pisa la București din 22 decembrie a fost anulat din cauza ceții dense în Pisa. După ce aeronava care trebuia să opereze zborul nu a putut ateriza la Pisa din cauza condițiilor meteo dificile, compania a trimis o altă aeronavă de la Budapesta, care, din păcate, la rândul său nu a putut ateriza tot din cauza ceții. Pasagerilor din Pisa vizați de această anulare li s-a oferit mâncare și cazare în conformitate cu politica companiei și regulamentele UE. Tuturor pasagerilor li s-a oferit posibilitatea reprogramării gratuite sau a returnării banilor plătiți. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor pentru aceste perturbări cauzate de vreme, și înțelege că operațiunile în condiții nefavorabile ar putea fi deranjante pentru călători, însă siguranța echipajului și a pasagerilor noștri rămâne prioritatea noastră numărul unu”, au declarat reprezentanții companiei.

Unii pasageri au declarat că au existat informaţii că vor fi transferaţi cu un autocar la Torino pentru a lua alt zbor spre România.

“Abia la ora 19.19, marţi, unii pasageri au primit un mesaj telefonic prin care erau informaţi de către companie că zborul a fost anulat şi erau invitaţi să facă altă rezervare”, precizează Cojocea.

“Aceşti oameni au fost practic abandonaţi de către companie, într-o perioadă în care găsirea unui alt zbor spre România până în Crăciun este un miracol. Comportamentul companiei Wizzair este nemaiîntâlnit şi va trebui să dea explicaţii în faţa autorităţilor europene”, atrage atenţia preşedintele Centrului pentru asistenţă destinată românilor din Italia.

 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă