20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPeste 100 de susţinători ai Iuliei Timoşenko au protestat în faţa închisorii...

Peste 100 de susţinători ai Iuliei Timoşenko au protestat în faţa închisorii unde este deţinută

Peste 100 de simpatizanţi ai Iuliei Timoşenko s-au adunat, joi, în faţa penitenciarului Harkiv pentru a cere eliberarea fostului premier, condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, informează AFP, potrivit Mediafax.

Manifestanţii, o parte veniţi de la Kiev, s-au adunat în faţa penitenciarului având steaguri şi portrete ale Iuliei Timoşenko.

“Eliberaţi-o pe Iulia!”, au scandat manifestanţii în faţa celor circa 30 de poliţişti mobilizaţi în faţa închisorii.

Fiica Iuliei Timoşenko a vizitat-o joi la închisoare pentru prima dată după mutarea în acest penitenciar, pe 30 decembrie.

Apărarea a depus recurs la Parchetul General faţă de transferul Iuliei Timoşenko în penitenciarul de la Harkiv, situat la 480 de kilometri de Kiev.

Deţinută din august, Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru încheierea, în calitatea de prim-ministru, a unor acorduri de gaze cu Rusia, considerate dezavantajoase pentru Ucraina.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...

Ambasada Rusiei susține că niciun angajat al ei n-a primit “materiale” de la românul arestat

Ambasada Rusiei în România susține că niciun angajat al ei n-a primit "materiale" de la românul care a fost arestat sub acuzația de trădare. Drept...
Ultima oră
Pe aceeași temă