11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPersoane arestate pentru braconaj

Persoane arestate pentru braconaj

Toate cele nouă persoane reţinute în dosarul vânătorii ilegale de la Cernavodă, trei italieni şi şase români, au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, printre principalele acuzaţii care li se aduc fiind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi abuz în serviciu în formă calificată. arata Mediafax.

Cele nouă persoane, cetăţenii italieni Luigi Sgobba, Danielle Quattrociochi şi Giovianni Piatinni, împreună cu românii Dănuţ-Vasile Miron, Aurelian Pană, Florin Popa, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu şi Iulian Ţăranu, au fost prezentate, vineri seară, unei instanţe a Judecătoriei Medgidia, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, complicitate la participaţie improprie la braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele celor nouă persoane mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţiştii constănţeni, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut, miercuri dimineaţă, descinderi la două unităţi hoteliere din Cernavodă, existând informaţii că mai mulţi cetăţeni italieni ar fi fost implicaţi în partide de vânătoare organizate ilegal şi ar deţine câteva mii de cartuşe peste limita legală. În total, în cursul zilei şi serii de miercuri, peste 20 de persoane, între care 12 cetăţeni italieni, au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar nouă dintre acestea, trei cetăţeni italieni şi şase români, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Între aceştia se află şi şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Constanţa, Dănuţ-Vasile Miron, mai mulţi paznici de vânătoare, dar şi Luigi Sgobba, cetăţeanul italian care organiza şedinţele de vântoare pentru compatrioţii săi, în schimbul a câte 1.500 de euro pentru un astfel de sejur. Ultimul grup adus de acesta în România a sosit în ţară în data de 2 octombrie, cei 20 de italieni fiind cazaţi în două unităţi din zona Cernavodă – hotelurile Yahoo Best şi Domneasca.

 

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Loredana Groza mărturisește ce fotbalist a fost primul ei “crush”. “Decupam pozele cu el din ziare!”

Loredana Groza a fost prezentă pe terenul unde se antrenează Generația de Aur, pe "Arcul de Triumf", pentru meciul din 25 mai. Artista va...

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă