23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPeriscopul unui submarin american a lovit un vapor în Golful Persic

Periscopul unui submarin american a lovit un vapor în Golful Persic

Periscopul unui submarin american a lovit, joi, un vapor neidentificat în Golful Persic, aparent fără a provoca pagube importante sau victime, a anunţat Flota a V-a a Marinei americane într-un comunicat, potrivit Mediafax.

USS Jacksonville, un submarin din clasa Los Angeles, “a lovit o navă în cadrul unei operaţiuni în Golf”, aproximativ la ora locală 05.00 (04.00 ora României), potrivit comunicatului.

“Jacksonville a urcat apoi la suprafaţă pentru a verifica dacă au fost înregistrate pagube la vaporul neidentificat”, afirmă textul.

Dar “vaporul şi-a continuat drumul cu aceeaşi direcţie şi aceeaşi viteză, fără a da semne de avarie”.

Unul singur dintre cele două periscoape a fost avariat, dar reactorul său nuclear şi centrala de propulsie au rămas intacte, potrivit Flotei a V-a.

Un avion de recunoaştere P-3 al marinei a efectuat cercetări în zonă şi nu a descoperit niciun fragment în apă sau vreun vapor în dificultate, potrivit autorităţilor.

Fiecare incident maritim care implică un vapor militar american riscă să provoace o criză, date fiind tensiunile dintre Iran şi Statele Unite în privinţa programului nuclear al Teheranului.

Iranul a ameninţat că va bloca traficul petrolierelor care trec prin strâmtoarea Ormuz ca măsură de represalii faţă de sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări pentru a o constrânge să abandoneze programul său de îmbogăţire a uraniului.

Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă