16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial"Performanţă" a elevilor bucureşteni: 2,6 milioane de absenţe nemotivate în acest an...

“Performanţă” a elevilor bucureşteni: 2,6 milioane de absenţe nemotivate în acest an şcolar

Elevii din Bucureşti au reuşit să adune mai bine de 2,5 milioane de absenţe nemotivate sin septembrie 2012 şi până acum, potrivit datelor făcute publice, joi, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), potrivit Realitatea.net.

Elevii din Capitală au avut, în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, peste 2,6 milioane de absenţe nemotivate, majoritatea acestora fiind înregistrate la nivel liceal, potrivit datelor făcute publice, joi, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

În acest şcolar, la şcolile şi liceele bucureştene, elevii au adunat 4.860.247 de absenţe, dintre care 2.683.996 nemotivate, a precizat inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru.

Din totalul absenţelor nemotivate, 61% au fost înregistrate la nivel liceal, 19% la gimnaziu, 9% în ciclul primar, iar restul, la fără frecvenţă, seral sau frecvenţă redusă.

“Acest număr de absenţe este departe de realitate, întrucât în catalog nu sunt puse toate absenţele, din diferite motive. A lipsi înseamnă a avea o personalitate în sens negativ. Rata de absenteism creşte cu vârsta. Consumul de droguri este în creştere”, a declarat Trăistaru.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă