14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportTenisIga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii.

Swiatek, aflată pentru a 101-a săptămână pe primul loc în clasamentul WTA, a trecut joi de americanca Madison Keys (20 WTA), cu 6-1, 6-3, în doar 70 de minute.

În a doua semifinală, Sabalenka a învins-o pe kazaha Elena Rîbakina, numărul patru mondial, cu 1-6, 7-5, 7-6 (7/5), după două ore şi 17 minute. Rîbakina avea opt victorii consecutive câştigate pe zgură în 2024, după titlul cucerit la Stuttgart.

În finala de anul trecut, Sabalenka a câştigat cu 6-3, 3-6, 6-3, cu mai puţin de o lună înainte ca Swiatek să cucerească al treilea său titlu la Roland Garros.

Sabalenka a mai cucerit titlul în 2021 la Madrid, turneu pe care Swiatek nu a reuşit să îl câştige până acum.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...
Ultima oră
Pe aceeași temă