17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPerechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, câştigătoarea turneului ATP de la Madrid

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, câştigătoarea turneului ATP de la Madrid

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer a câştigat proba de dublu a turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro, duminică, după 6-4, 7-6 (5) cu cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, transmite Agerpres. 

Tecău şi Rojer, favoriţii numărul trei ai probei, s-au impus în doar 71 de minute în faţa campionilor en titre, Mergea şi Bopanna fiind capi de serie numărul şase. Cuplul româno-olandez a câştigat toate cele cinci confruntări cu perechea româno-indiană de până acum, primele patru anul trecut, la Roma (optimi), Roland Garros (optimi), Wimbledon (semifinale) şi Turneul Campionilor (finala). Învingătorii au primit un cec de 282.720 euro şi 1.000 de puncte ATP, iar învinşii s-au ales cu 138.400 euro şi 600 puncte ATP. 

Tecău şi Rojer sunt la primul lor titlu împreună anul acesta, dar Horia a mai câştigat un trofeu, la Bucureşti, alături de Florin Mergea. Mergea şi Bopanna pierd a doua finală în 2016. Tecău are 29 de turnee ATP câştigate la dublu şi 16 finale pierdute. A câştigat 12 titluri alături de Rojer (în 2014 la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing şi Valencia, două în 2015 la Rotterdam, Wimbledon şi Turneul Campionilor de la Londra, unul în 2016, la Madrid), pierzând trei finale, în 2014 la Rotterdam şi în 2015 la Sydney şi Nisa. 

Are şi trei titluri cu Max Mirnîi (Bucureşti, s-Hertogenbosch, Beijing – toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 – Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland), iar anul acesta alături de Florin Mergea la Bucureşti. Horia a ieşit învingător în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands). 

Horia Tecău pierdut 16 finale la dublu: în 2015 la Sydney şi Nisa, în 2014 la Rotterdam, toate alături de Rojer, în 2013 la Sydney şi Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt în 2014 la Australian Open, alături de Sania Mirza (India). 

Florin Mergea are în palmares 6 titluri câştigate, în 2013 la Viena (alături de Lukas Rosol), în 2014 la Hamburg (cu Marin Draganja) şi la Vina del Mar (cu Oliver Marach), în 2015 la Madrid şi Stuttgart (ambele alături de Rohan Bopanna), iar anul acesta la Bucureşti, alături de Horia Tecău. Mergea a pierdut şapte finale în carieră, cinci în 2015 – la Auckland şi Montpellier alături de Dominic Inglot, la Casablanca, Halle şi Turneul Campionilor împreună cu Rohan Bopanna, iar două în acest an, la Sydney şi la Madrid, ambele alături de indianul Bopanna. 

Cele mai citite

AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", în timp ce...

Angajaţi de la Protecţia Mediului, ONRC, Arhivele Naţionale, CNCD şi Sport şi Tineret vor protesta faţă de inechităţile salariale

Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, precum și din...

România și Bulgaria au stabilit noi măsuri la frontierele comune pentru sezonul estival

Secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a avut o întrevedere de lucru la Ruse, în Bulgaria,...
Ultima oră
Pe aceeași temă