11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDNA ridică documente de la firma șefului securității Apa Nova. Sterian le-ar...

DNA ridică documente de la firma șefului securității Apa Nova. Sterian le-ar fi filat pe Alina Bica și Elena Udrea la Paris. DNA nu confirmă informația

UPDATE: Directoarea Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, şi directoarea adjunctă Giovana Soare au fost puse sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti. De asemenea, încadrarea juridică în cazul lor a fost schimbată din cea de martor în cea de suspect. Cele două nu au voiesă exercite orice funcţie în cadrul companiei. 

———–

Procurorii anticorupție ridică, miercuri, documente de la firma de securitate SC SIS Strategy SRL, care îi aparține omului de afaceri Teodor Sterian, în dosarul Apa Nova. Firma are un contract de prestări servicii de securitate și protecție informativă cu Apa Nova. În acest dosar, directoarea Apa Nova București, Lavinia Săniuță, directoarea adjunctă, Giovana Soare, și Teodor Sterian sunt suspecți.

Totodată, pentru miercuri, a fost citat și fostul director general al Veolia, Laurent Lalaque. Francezul nu s-a prezentat la DNA Ploiești, întrucât nu este în România. 

Conform informațiilor vehiculate în presă, omul de afaceri Teodor Sterian, finul lui Ovidiu Semescu, este bănuit că ar fi filat-o pe Alina Bica în timp ce se afla la Paris.Sterian s-ar fi aflat în același avion cu care fosta șefă a DIICOT a mers la Paris, unde a fost surprinsă împreună cu fosta ministră Elena Udrea. DNA a infirmat că în documentele ridicate există probe conform cărora Sterian le-ar fi filat pe cele două la Paris. 

Citește și: INTERCEPTĂRI: ”A venit DNA-ul peste noi!”. Cum se sifonau banii prin subcontractorii Apa Nova

Tot în dosarul Apa Nova, directoarea Lavinia Săniuță și directoarea adjunctă Giovana Soare au devenit suspecte. 

De altfel, la ora transmiterii acestei știri, la sediul DNA Ploieşti a ajuns, pentru a fi audiată, Lavinia Săniuţă. La intrarea în sediul instituţiei, Săniuță a declarat că nu are ce să îşi reproşeze în activitatea sa.

Și Sterian este așteptat miercuri la DNA Ploiești, unde a fost citat în calitate de suspect în dosarul Apa Nova. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au schimbat calitatea pe care omul de afaceri o are în dosar, el fiind inițial audiat ca martor.

Cei trei sunt cercetați în dosarul Apa Nova pentru evaziune fiscală, spălare de bani, cumpărare de influență și efectuare de interceptări ilegale.

Teodor Sterian este administrator al unei firme de securitate numită SC SIS Strategy SRL. Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuau filaje și interceptări cu scopul de a împiedica divulgarea de către angajați a datelor care să conducă la depistarea activităților ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

Citește și: Dosarul de corupție Apa Nova: O firmă controlată de Semenescu intermedia plăți Apa Nova către televiziuni

Finul lui Sterian, Ovidiu Semenescu, suspect în dosarul Apa Nova, a fost, potrivit portalului Pagina de Media, președinte al Asociației Cercul Românesc, în care sunt membri, printre alții, Vlad Moisescu, de asemenea cercetat în acest dosar, Silvian Ionescu și omul de afaceri Horia Simu, aflat în prezent în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro. În același timp, familia Semenescu deține un sfert din compania de panotaj Createlier, în care mai este acționar și Costin Ciobanu, un tânăr IT-ist din Prahova, prieten cu deputatul PSD Vlad Cosma, care a recunoscut, la rândul său, că este „bun prieten cu Sebastian Ghiță”.

Citește și: Peștii mari din dosarul ”Apa Nova”: Moisescu, Berevoianu și Semenescu, REȚINUȚI

Ovidiu Semenescu a făcut parte dintr-un grup de investitori care a cumpărat compania de panotaj Euromedia, după cum a relatat Pagina de media, a finanțat canalul tv de business Money.ro și site-ul stireazilei.ro. și a fost consilier al Apa Nova. Surse politice au arătat pentru Gândul că, în campania electorală pentru prezidențiale de anul trecut, Klaus Iohannis a avut o bună vizibilitate stradală, datorită influenţei liberalului Vlad Moisescu asupra Euromedia, care i-a asigurat președintelui expunerea pe panourile amplasate pe drumurile naţionale, contra sumei de 120.000 de euro împărţită între PDL şi PNL.

 

 

 

Cele mai citite

Probleme pentru IT-iștii din Cluj. Gameloft, concedieri masive

Gameloft va închide studioul său din Cluj-Napoca, a transmis compania. Peste 100 de angajați vor fi concediați. „La nivel de companie trebuie să reevaluăm în...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă