17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Primarul din Reșița, REȚINUT. Edilul, cercetat pentru luare de mită

UPDATE: Primarul din Reșița, REȚINUT. Edilul, cercetat pentru luare de mită

UPDATE 23.37: Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a fost reținut, joi seara, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat timp de patru ore la DNA Timișoara, potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, citate de Agerpres. 

UPDATE 13.45: În urma perchezițiilor la sediul instituției, primarul din Reșița, Mihai Stepănescu, a fost ridicat și dus la audieri la DNA Timișoara, informează Mediafax.

El este suspectat că a primit mită de la reprezentantul unei firme pentru atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice.

Edilul Mihai Stepănescu a declarat, la ieșirea din sediul Primăriei Reșița, că nu a luat mită ”sub nicio formă”.

”A trebuit să prezentăm documente. Nu am luat mită sub nicio formă”, a spus primarul.

Stepănescu va fi dus la sediul DNA Timișoara, pentru a fi audiat.

Surse judiciare au declarat că Mihai Stepănescu este suspectat că a pretins și primit bani, cu titlul de mită, de la societatea comercială Elis Pavaje Alba, ”în legătură cu atribuirea și derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Reșița cu firma respectivă, reprezentată de Stelian Tăune, în valoare de aproximativ 600.000 de lei”.

”Stepănescu a pretins și a primit de la societatea comercială aproximativ 10% din valoare plăților făcute de Primăria Reșița către această firmă”, au precizat sursele citate.

—-

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac percheziții la Primăria din Reșița și în Timișoara, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 – 2015. Primarul Mihai Stepănescu este vizat de procurori.

Contactată de România Liberă, primăria din Reșița are telefonul deconectat, astfel că mesajele pot fi lăsate doar pe căsuța vocală.

Citește și: Percheziții DNA la Transelectrica și firma Smart. Ce caută procurorii

Cinci percheziții au loc în municipiul Timișoara și municipiul Reșița, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sunt domiciliile unor persoane fizice.  Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 

 

 

 

 

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

VIDEO. A câștigat primul titlu de campion mondial la snooker. Englezul Kyren Wilson l-a învins pe Jak Jones

Kyren Wilson a obținut primul său titlu de campion mondial la snooker, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 18-14, pe galezul...

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front. Anunțul a fost făcut luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă