22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialPatru ţări în şapte zile cu doar 299 de euro

Patru ţări în şapte zile cu doar 299 de euro

Căutând între ofertele pentru ieşit în lume la început de an, am descoperit croazierele care pot fi achiziţionate la preţ redus în afara sezonului.

Începem cu părţile bune, pentru ca pe final să vă spunem şi unde trebuie să acordaţi mai multă atenţie atunci când faceţi o alegere. Dacă vreţi ca în şapte zile să treceţi prin Italia, Spania, Tunisia şi Franţa, atunci soluţia este o croazieră pe Marea Mediterană cu plecarea din Savona sau Barcelona. Preţurile încep de la 299 de euro, sumă la care mai trebuie să adăugaţi şi biletul de avion pentru a ajunge în ţara de unde se face plecarea.

La acelaşi preţ puteţi alege să mergeţi, tot pentru şapte zile, într-o croazieră care include Dubai, Oman şi Bahrain, cu plecarea din Dubai.

„Croazierele oferă un stil de viaţă unic – nu există client care să nu se întoarcă cu senzaţia că a intrat într-o lume magică în care el era centrul Universului. Cabinele sunt aranjate de mai multe ori pe zi, orice membru al personalului te întâmpină cu zâmbetul pe buze, riguros instruit să-ţi îndeplinească orice dorinţă. Serviciile oferite nu pot fi cumpărate la acelaşi preţ, dacă ar fi să încercăm să creăm un pachet asemănător la ţărm”, explică Andrada Munthiu, Business Deve­lopment Director  la singurul club de croaziere din România.

Dacă aţi trecut peste criza financiară şi valurile nu vă dau ameţeli, ba chiar vă relaxează, puteţi deja să vă faceţi o rezervare pentru croazierele cu itinerarii bianuale. Acestea sunt cele transoceanice. Pleacă din America de Sud sau Caraibe şi se întorc în Europa. Preţurile încep de la 1.050 de euro de persoană şi au o durată de 17 până la 21 de zile. Dacă preferaţi o plimbare pe apă cu plecarea din Oceanul Indian, veţi traversa Canalul Suez spre Europa şi veţi scoate din cont, pentru 21 de zile legănate, cel puţin 1.100 de euro de persoană.

Preţurile presupun pensiune completă, dar fără băuturi răcoritoare sau alcoolice, care au preţuri destul de piperate. Puteţi face totuşi ceva economii dacă le luaţi „la bax”. Rezervând în avans, de 
exemplu, 10 băuturi răcoritoare, veţi plăti pentru ele 23 de euro, ceea ce înseamnă 9 lei pe sticla de suc. Restaurantele şi bufeturile de la bord vă oferă mâncăruri cu specific internaţional sau tradiţionale. Când ajungeţi într-un port, meniul se adaptează şi el, incluzând specialităţi locale. Pentru că nu veţi sta toată ziua să mâncaţi, la bord mai aveţi la dispoziţie discotecă, sală de fitness, piscine, jacuzzi, saună, spaţii de joacă pentru copii, biblio­tecă, cinema 4D, simulatoare pentru diferite sporturi, ring pentru role, teren de sport, pistă de alergări şi chiar un circuit pentru minigolf.

„Anul trecut am vândut croaziere la 1.274 de români. Vânzările au crescut constant de la an la an. Nu am fost afectaţi de criza economică, anul trecut înregis­trând o creştere de 34% faţă de 2009. Croaziera este atrăgătoare pentru persoane cu venituri mari sau pentru cele cu venituri medii, dar şi pentru cei care fac economii pentru a-şi îndeplini visul de a merge în vacanţă pe un vas. Media de vârstă este de 45 de ani, deşi în ultimii doi ani a crescut în mod impresionant numărul turiştilor până în 35 de ani”, rezumă Andrada Munthiu piaţa românească de profil. Tot ceea ce puteţi lua la bordul unui avion, puteţi lua şi în croazieră. Nu sunt acceptate la bordul vaselor băuturi,mâncare sau obiecte ascuţite. Pentru itinerariile din Europa nu există cerinţe speciale de viză. Există vize care se eliberează chiar la bordul navelor – în ţări precum Tunisia, Egipt sau Rusia. Pentru croazierele cu plecarea din Dubai sau Statele Unite ale Americii este necesară achiziţionarea unei vize din ţară.

Şi acum ajungem la părţile mai puţin plăcute. Bani în plus! Preţurile cele mai mici sunt pentru cabinele interne, în timp ce pentru apartamente cu balcon pot fi şi până la de şase ori mai mari. La costul croazierei se adaugă între 115 şi 190 de euro taxe de port, plus biletul de avion şi transferul spre portul de unde se face plecarea. România nu apare încă pe harta organizatorilor de croaziere. Vestea bună este că dacă vă faceţi planul cu ceva vreme înainte, puteţi folosi cursele aeriene low-cost cu o rezervare din timp, iar biletele de avion nu vor încărca prea mult costul total al vacanţei.

„Cea mai avantajoasă perioadă pentru o croazieră este intervalul octombrie – aprilie. În aceast interval preţurile sunt reduse cu până la 60%. Dezavantajul în acest caz poate fi dat de lipsa unor itinerarii foarte populare cum ar fi capitalele nordice sau Fiordurile Norvegiei, zone care nu sunt navigabile decât în lunile de vară”, ne explică reprezentanta Club Croaziere.

Cele mai citite

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

PNL va avea candidat propriu pentru Președinția României, cel mai probabil fiind Nicolae Ciucă

PNL va avea un candidat propriu pentru funcția de președinte al României, la alegerile din toamna anului 2024, excluzându-se ideea ca PNL să susțină...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...
Ultima oră
Pe aceeași temă