39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentMinisterul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români.

Confirmarea din partea MAE a venit în seara de duminică, 2 iunie 2024, pe baza informațiilor transmise de autoritățile din Italia.

A treia persoană, un băiat de 25 de ani, care le însoțea pe cele două fete, încă este căutată. Aproape cu certitudine, și acesta este cetățean român.

În apropierea locului în care cei trei tineri (un băiat și două fete) au dispărut în apă a fost găsit parcat un automobil cu număr de înmatriculare de România. Cei trei tineri coborâseră, se pare, pentru a face baie, fiind însă surprinși de o viitură.

Românii aflați în zona din Italia afectată de inundații pot solicita asistență la Consulatul General al României din orașul Trieste. În circumcripția Consulatului General al României la Trieste se află regiunile Friuli Venezia Giulia și Veneto.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă