36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăPNL va avea candidat propriu pentru Președinția României, cel mai probabil fiind...

PNL va avea candidat propriu pentru Președinția României, cel mai probabil fiind Nicolae Ciucă

PNL va avea un candidat propriu pentru funcția de președinte al României, la alegerile din toamna anului 2024, excluzându-se ideea ca PNL să susțină un candidat al PSD.

Această precizare a fost făcută de președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, într-o emisiune din seara de 2 iunie 2024, la postul Digi 24.

Nicolae Ciucă a evitat să spună direct că el va fi candidatul PNL pentru funcția de președinte al României, motivând că liderii PNL încă nu au luat o decizie oficială în acest sens. Decizia conducerii PNL cu privire la candidatul la alegerile prezidențiale va fi luată imediat după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, a precizat Ciucă.

Conform celui mai recent sondaj de opinie, candidatul favorit în cursa pentru Palatul Cotroceni ar fi Mircea Geoană (candidat independent). Pe locul al doilea în preferințele electoratului ar fi Marcel Ciolacu (PSD) iar pe locul al treilea ar fi Nicolae Ciucă (PNL).

Președintele PNL a admis că el și președintele PSD, Marcel Ciolacu, se află deja într-o concurență în ceea ce privește campania pentru funcția de președinte al României. Pe de altă parte, liderul PNL a susținut că alianța PNL – PSD ar trebui menținută și după toate seriile de alegeri din anul 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat că PNL este un „partener loial” al PSD.

Prima serie de alegeri este programată la 9 iunie 2024, când sunt alegeri locale în România și alegeri europarlamentare în mai multe țări europene, inclusiv în România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă