14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPasajul Pipera, inaugurat astăzi de Sorin Oprescu

Pasajul Pipera, inaugurat astăzi de Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că traficul pe Pasajul Pipera va fi deschis azi,  după ce reprezentantul constructorului a dat asigurări că lucrările sunt finalizate 100% din punct de vedere rutier, potrivit Mediafax. Edilul Capitalei a mers azi după amiază, împreună cu reprezentanţii constructorului şi cu jurnaliştii, pe Pasajul Pipera, de la rampa dinspre strada Nicolae Caramfil, timp în care a ascultat explicaţiile privind stadiul lucrărilor.

La jumătatea drumului, după ce constructorul a garantat că lucrările sunt finalizate, Oprescu a anunţat că pasajul va fi deschis repede. “Gata. Îi dăm drumul, de luni, într-o oră, două”, a spus primarul.

Tot în timpul vizitei la pasaj, Oprescu l-a întrebat pe reprezentantul constructorului dacă au fost instalate panouri antizgomot, ca pe Pasajul Basarab, şi “ochişori”, referindu-se la semnalizatoarele reflectorizante din asfalt, şi s-a interesat, de asemenea, dacă au fost plantaţi copaci în zonă.

Reprezentantul constructorului a precizat că singura problemă rămasă nerezolvată este legată de porţiunea de drum din faţa Direcţiei Permise Auto a Poliţiei Rutiere, această zonă fiind, deocamdată, semnalizată cu balize.

Întrebat dacă a fost amendat constructorul pentru întârzierea lucrărilor, Oprescu a spus că nu au fost aplicate sancţiuni. El a precizat că, dacă ar fi fost vorba să dea sancţiuni, ar fi trebuit să se amendeze singur.

Pasajul Pipera, pe care municipalitatea anunţase că îl va inaugura spre finalul anului trecut, a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte.

Pasajul are o lungime de peste 700 de metri, din care partea suspendată are 485 de metri.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă